Snel wil logistiek Blokker overnemen

Geplaatst door

Er zijn gesprekken gaande over een overname van de logistiek van winkelketen Blokker door Snel Shared Logistics. Snel, inmiddels onderdeel van Vos Logistics, nam eerder ook al de logistiek over van V&D, een winkelketen die later ter ziele ging. Toch was Snel blij met die overname.

De overname van de logistiek van V&D leek voor de buitenwereld een kat in de zak, aangezien het grootwinkelbedrijf snel daarna failliet ging. Toch was Snel blij met de overname, vooral vanwege de chauffeurs die door de overname bij Snel op de loonlijst kwamen. In een interview wat BIGtruck in die tijd hield met de directie van Snel Shared Logistics kwam naar voren dat daarmee een groep ervaren, en uitstekend gemotiveerde chauffeurs binnen was gehaald.

Bij de voorgenomen overname van de logistiek van Blokker zal dat argument ook meewegen bij de beslissing. Chauffeurs zijn nog steeds schaars, zelfs in deze tijden van Corona crisis. Verder past de Blokker distributie naadloos in het netwerk van Snel Shared Logistics waardoor een verdere verdichting van het netwerk ontstaat. Snel Shared Logistics maakt werk van het optimaliseren van logistieke ketens en het terugdringen van lege ritten.

Inzet van de overname is dat de Blokker medewerkers hun standplaats in Geldermalsen behouden. In die plaats is het grootste distributiecentrum van Blokker gevestigd. Met de overname zijn veertig voertuigen gemoeid en naar schatting evenveel mensen. De overname zal geen ontslagen met zich meebrengen en momenteel wordt er met het personeel, de ondernemingsraad en de bonden gesproken.