Terugkijken naar de BIGtruck Kippertest 8x8

Geplaatst door

In 2017 organiseerde BIGtruck de grote 8x8 kippertest. Verrassende nieuwkomer was toen Tatra, een merk wat tot dat moment nog niks deed in ons land. De BIGtruck Kippertest was voor Tatra een leermomentje en sindsdien zijn er heel wat van die fraaie Tsjechische kippers op de Nederlandse wegen verschenen.

In de zandgroeve van Van der Wiel waren we twee dagen te gast met onze stoere kippers. Met ons eigen team, aangevuld door een aantal enthousiaste vrijwilligers werden de trucks opgemeten, gereden, beladen en gewogen. Verder was er uitvoerig tijd voor fotografie en voor televisie opnames door RTL Transportwereld. Alles bij elkaar leidde dat tot een leuk verslag in BIGtruck en in Bouwmachines, en uiteraard in een leuke uitzending op RTL.

Inmiddels is er het één en ander veranderd in het aanbod van 8x8 kippers. Zo is Ginaf van de markt, heeft Volvo nu een serieuze 8x8 en is de Tatra doorontwikkeld tot een kipper die zich kan meten met de andere, typisch Nederlandse terreinbeulen. Kortom, alle seinen stonden op groen voor een 2020 editie van onze grote BIGtruck 8x8 kippertest, totdat de Corona crisis een einde maakte aan onze plannen. Evenementen zijn gewoon verboden, maar met twee man in de cabine zitten is ook even niet het beste idee. Zeker niet in de relatief compacte dagcabines, en dan ook nog met een bemanning die de hele dag door wisselt. 

Kortom, we hebben moeten besluiten om de kippertest uit te stellen tot een moment dat het wel weer kan en mag. Hopelijk lukt dat nog dit najaar, maar we blijven een datum zoeken. Gelukkig hebben we van de vorige editie de foto's en de video nog! Check hier het complete verhaal in BIGtruck!

Video's