Tien Volvo's FH I-Save voor Van der Maat

Geplaatst door

In januari leverde BAS Trucks tien Volvo FH I-Save trekkers, dus met Turbo Compound motor, af aan Van der Maat Transport & Logistiek uit Son. Eind vorig jaar werden er ook al vijf soortgelijke trekkers aan het bedrijf geleverd nadat Van der Maat veelbelovende resultaten met een demotruck behaalde.

Directeur William van der Maat: “Het gemiddelde verbruik van ons wagenpark is 31, 32 liter per 100 kilometer. Met de nieuwe I-Save noteerden we een verbruik van 28, 29 liter per 100 kilometer. Met onze trucks rijden we 160.000 à 165.000 kilometer per jaar. Met een brandstofbesparing van 3 liter per 100 kilometer loopt de besparing flink op tot wel € 5000,- per jaar.” De Volvo’s FH 500 4x2-trekkers worden ingezet voor transport naar Spanje en Italië voor verschillende opdrachtgevers. Het wagenpark van Van der Maat omvat 25 trekkende eenheden, waarvan er nu dus vijftien van het type Volvo I-Save zijn. Daarnaast beschikt het bedrijf over een groep charters.

Voor de nieuwe Volvo’s is een onderhoudscontract met dealer BAS Trucks afgesloten. Van der Maat verwacht zeker vier jaar met de nieuwe trucks te rijden.