Transtolk viert zestig jarig bestaan met jubileum LZV

Geplaatst door

Transtolk Transport uit Maasdijk bestaat zestig jaar en dat wordt gevierd met een speciaal bestickerde LZV combinatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer, op- en overslag en douane fasciliteiten.

Goof Stolk begon met zijn bedrijf nadat hij al ruime ervaring had opgedaan in het vervoer van groenten en fruit. In 1961 werd er een Mercedes 312 met een open laadbak aangeschaft. Een jaar later werd er geinvesteerd in een huifopbouw waarmee de Duitse klant Edeka werd bediend. Toen kwam er ook al snel een tweede auto, deze keer zelfs met aanhangwagen.

Door verdere uitbereiding van de klantenkring reden er in 1965 al zeven trucks van en naar het Saarland. In 1966 werd een ander bedrijf door Goof Stolk overgenomen, waardoor het aantal vergunningen zich sterk uitbreiden. Tevens werd overgegaan tot de aanschaf van een combinatie met isotherm laadbakken. Voor de continuïteit in de rustigere wintermaanden werd in 1968 begonnen met transporten naar Scandinavië. Een nieuwe relatie in de baggerwereld leidde in 1970 tot de aanschaf van diepladers en open trailers. Als gevolg hiervan werd er vanaf nu ook getransporteerd naar een groot aantal nieuwe landen in Europa. In 1985 richtte Ton Stolk het bedrijf ‘Transtolk’ op. Een jaar later werd het bedrijf samengevoegd met ‘Internationaal Transtolk G. Stolk’ en dat leidde tot ‘Transtolk B.V’. 

Het begon dus zestig jaar geleden allemaal in Maasdijk, maar inmiddels zijn er ook vestigingen in Venlo en op drie locaties in Duitsland. Het wagenpark omvat op dit moment rond de 50 combinaties waarvan een groot deel als LZV wordt ingezet.