Truckland presenteert DAF XF als sportieveling

Geplaatst door

Dat zien we niet vaak: een dealer die een actiemodel van een truck presenteert als een sportief model. Truckland waagt het, en het resultaat is eigenlijk best aardig.

De dealer noemt het actiemodel op basis van de DAF XF de DAF GT. Op basis van een oud DAF-logo werd een GT-logo bedacht. De basis van de DAF GT is een rijk uitgevoerde 4x2 trekker met een XF Super Space Cab cabine. De trekker wordt aangedreven door een 530 pk motor. Verder is de trekker voorzien van een luchtgeveerde cabine, LED verlichting rondom, twee brandstoftanks met een capaciteit van in totaal 1.276 liter, Alcoa Dura-Bright velgen en een dubbel-DIN infotainmentsysteem met stuurwielbediening. Het spuitwerk en het interieur zijn beide volledig in GT-stijl, aldus Truckland.

DAF GT Exterieur

De DAF XF Super Space Cab cabine is volledig in GT-stijl gespoten. Als kleur op de cabine is gekozen voor “Daytona grijs”. De frontgrille en het midden vlak zijn zwart gespoten en om het GT thema compleet te maken is de trekker voorzien van rode contourranden. Het chassis en de wielnaven zijn uitgevoerd in het zwart. Het GT-thema wordt verder versterkt door het exclusief ontworpen DAF GT logo dat op meerdere plaatsen op en in de DAF is terug te vinden.  

Speciaal Interieur

Ook het interieur van de DAF GT is stevig onder handen genomen. Zo zijn de stoelen, het stuurwiel en de vloermatten voorzien van zwart leer, het DAF GT logo en rode stiksels. Verder is de DAF GT uitgerust met alle gemakken die kenmerkend zijn voor de DAF XF Super Space Cab: ruime opbergvakken, lucht geveerde stoelen, koellade, twee bedden met Xtra comfort matras in het onderbed, automatische klimaatregeling en standverwarming.

Veiligheid

De DAF GT is volgens Truckland voorzien van alle leverbare veiligheidssystemen, waaronder MX-engine brake, Adaptive Cruise Control met Forward Collision Warning en Active Emergency Brake System, Lane Departure Warning, voertuigstabiliteitsregeling en een B3 alarm.