Twee Magirus S-Ways voor Iveco-klant Sevriens

Geplaatst door

Iveco-klant Serviens uit het Limburgse Koningsbosch heeft de vloot uitgebreid met twee Iveco’s S-Way in Magirus-uitvoering. De totale vloot van het bedrijf bestaat nu uit 66 Iveco’s.

De Sevriens-trucks zijn voorzien van een Cursor 11 motor met 460 pk en verschillen qua uiterlijk op een paar details van de originele demo's. Zo is de achterwand half blauw, half rood en zijn de velgen rood gespoten. Het volledige spuitwerk en de belettering is gedaan door Cranen uit Heeswijk-Dinter.

De Iveco’s verschillen naast het spuitwerk verder niet van de al bekende S-Way uitvoeringen. Bij de introductie in Madrid zagen we echter dat de Magirus-versies ook van binnen anders waren. Maar bij deze versies is dat niet zo, zegt Iveco. Wel hebben de Sevriens-trucks een automatisch geregelde airco en verwarming door een onder de cabine geïntegreerde standairco en standkachel. Daarnaast beschikken de chauffeurs over een lederen stuurwiel, een Hi-Comfort luchtgeveerde en geventileerde chauffeursstoel, een bed in drie delen en met opklaptafel, een drievoudig verstelbare bijrijdersstoel en een koelkast met een inhoud van 24 liter. Bovendien staat de chauffeur door het Hi-Connect infotainmentsysteem met TomTom trucknavigatie en de ingebouwde Connectivity box in rechtstreekse verbinding met Piet Sevriens en zijn fleetmanager. Hierdoor hebben zij zicht op de actuele locatie, rij- en rusttijden, de rijstijl van de chauffeur, het brandstofverbruik en de 'gezondheid' van de truck.