Vijf Actros trekkers voor Van Zaal Transport

Geplaatst door

Van Zaal transport is bezig met een uitbreiding en verjonging van de vloot. Eerder meldden we al over de komst van vijf nieuwe DAF trucks, nu blijkt het bedrijf ook vijf nieuwe Actros trekkers besteld te hebben. De trucks werden geleverd door Mercedes-Benz dealer Gomes uit Aalsmeer.

De gloednieuwe blikvangers beschikken over verschillende intelligente technologieën. Zo springt het bijvoorbeeld direct in het oog dat de wagens geen spiegels hebben. In plaats daarvan zit er een beeldscherm in de cabine. Juist vanwege deze vooruitstrevende technologieën heeft Van Zaal Transport voor dit merk gekozen. Vooral de veiligheidsopties spreken het bedrijf aan, zoals het beeldscherm.

Ook de ‘Active Brake Assist’ is voor Van Zaal een reden om voor Mercedes-Benz te kiezen. Dit systeem helpt bij het herkennen van een dreigend ongeval. Als het systeem langzaam rijdend of stilstaand verkeert herkent en merkt dat de chauffeur hier niet op anticipeert, dan geeft het hoorbare en zichtbare signalen. Reageert de chauffeur vervolgens niet of niet tijdig, dan grijpt het systeem in. Indien nodig zelfs met een noodstop. Ditzelfde geldt wanneer het systeem fietsers, voetgangers of een hekje in de dode hoek signaleert.

Trucks met zoveel nieuwe technologie hebben uiteraard wat uitleg nodig. Op de foto zie je Bart Zeelenberg van Mercedes-Benz uitleg geven over alle systemen aan boord aan chauffeurscoaches Jeroen en Johan.

Van Zaal Transport is full service logistiek dienstverlener voor de sierteeltsector. Jaarlijks vervoert het bedrijf miljoenen bloemen en planten in Nederland, België en Duitsland voor kwekers, retailbedrijven, tuincentra en groothandels. Van Zaal Transport is gevestigd in het Noord-Hollandse De Kwakel en heeft daarnaast depots in Aalsmeer, Naaldwijk, Venlo, Ammerzoden, Lochristi (België) en Straelen-Herongen (Duitsland).