Vijf DAF XF First Choice trucks voor Veenstra|Fritom

Nieuws
09-02-2021 | Door Iep van der Meer

Veenstra|Fritom uit Heeg is sinds jaar en dag een trouwe DAF rijder. Het bewijs daarvoor staat al jaren in het DAF museum waar een prachtige, originele DAF 3300 Space Cab trekker staat. Onlangs nam de  Friese logistiek dienstverlener weer vijf DAF trekkers in gebruik. Deze keer ging het om jong gebruikte trucks die door Bedrijfswagen Service Friesland geleverd werden.

Veenstra|Fritom Heeg maakt deel uit van de Fritom Groep. Het bedrijf is gespecialiseerd in groupage en distributie transporten en warehousing in Heeg en Deventer. Wekelijks worden er ritten uitgevoerd naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk en de Benelux. Dat doet Veenstra|Fritom met het 60 eenheden grote eigen wagenpark, aangevuld met rond de 40 vaste charters. Van de eigen trucks bestaat ongeveer de helft uit DAF trucks. Directeur Wessel Veenstra: ,,Wij voeren in principe een twee merken beleid maar er rijden ook andere merken tussen. Je wilt toch af en toe het vergelijk maken, maar we komen toch vaak bij onze twee huismerken terecht waarbij met name de aftersales service uitermate belangrijk is.  Wij hechten aan relaties, zowel met klanten als leveranciers en zo moet je dit ook zien.’’

Uitbreiding Wagenpark

Het wagenpark van Veenstra ademt mee met de markt. Zo was het bedrijf ooit wat groter, en is er nu weer sprake van groei. Wessel R. Veenstra: ,,We hadden vorig jaar behoefte aan een aantal extra auto’s en daarvoor hebben we eerst vijf trekkers gehuurd bij onze DAF Trucks dealer BSF. Investeren is in deze bijzondere tijd iets waar je goed over na moet denken, en toen dat extra werk bestendig bleek na verloop van tijd hebben we besloten om vijf jong gebruikte trucks aan te schaffen’’. Hoofd Operatie en Wagenparkbeheer bij Veenstra|Fritom is Miquel Wiegmink. ,,Onze dealer BSF heeft voor ons een keuze gemaakt uit het DAF First Choice programma. Wij wilden jonge trucks van de nieuwste generatie en met de ruime Super Space Cab. Deze vijf trucks zijn nog geen twee jaar oud en volledig gecontroleerd door de dealer. Alle slijtdelen zoals banden en accu’s zijn vernieuwd en de interieurs zijn professioneel gereinigd en in nieuwstaat afgeleverd. Voor ons was dit een mooie manier om onze vloot uit te breiden met jonge, Euro-6 trucks met weinig kilometers. De trucks zijn volledig in onze huisstijl uitgevoerd en de chauffeurs zijn bijzonder content met het comfort van de ruime cabines. Zo zijn de trucks voorzien van alle moderne opties zoals een ACC, standairco, een koelkast en een luxe interieur’’.

Vertrouwd gevoel

Het kopen van jong gebruikte trucks via de eigen DAF Trucks dealer gaf de doorslag voor Wiegmink: ,,Zoals Veenstra al zei zijn relaties belangrijk voor ons. Wij repareren zelf maar we vallen ook vaak terug op Bedrijfswagen Service Friesland in Bolsward voor onderhoud en reparatie. Bij zo’n relatie een jong gebruikte truck kopen geeft toch een vertrouwder gevoel dan bij een handelaar. De dealer staat volledig achter deze trucks en ondersteunt ze op dezelfde manier als een nieuwe truck. Dat was voor ons doorslaggevend bij deze keuze’’.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-01-2018
IEP_8134-1400_1.jpg

John de Boer van E.J. de Jong in de prijzen!

In de ‘mooiste truck’ verkiezing van DAF trucks dealer Bedrijfswagen Service Friesland, kortweg BSF won Jan…
Nieuws
13-01-2018
IEP_8151-1400.jpg

Derde prijs BSF verkiezing: Transportena!

Eind vorig jaar organiseerde Bedrijfswagen Service Friesland een mooiste truck verkiezing. Uit de honderden inzendingen…
Nieuws
23-01-2019
50395161_2765646603446302_2454465782646571008_o.jpg

Tweede van drie DAF XF450 trucks voor VBB Dokkum

Bedrijfswagen Service Friesland heeft de tweede DAF XF450 afgeleverd uit een serie van drie voor VBB uit…