Vijf nieuwe DAF’s voor Koos van Gaalen

Geplaatst door

Transportbedrijf Koos van Gaalen B.V. is sterk in het transport van transport van dagverse producten. Het bedrijf heeft dit jaar zes nieuwe DAF’s ingezet en onlangs heeft de directie de handtekening gezet onder een order voor nog eens vijf. Ook die worden geleverd door dealer Blom-DSW in Honselersdijk in het Westland.

De nieuwe order betreft een DAF CF 370 motorwagen, twee XF 480 6x2 trekkers en twee XF 480 4x2 trekkers. Alle vier met een Super Space Cab. De cabines zijn in de stijlvolle bedrijfskleuren uitgevoerd. De graphics sluiten keurig aan op de styling van de trailers. “In deze sector zijn we in het Westland een van de grotere transporteurs en we vallen op met onze combinaties. Iedereen kent hier wel de trucks van Koos van Gaalen.”

Tractor met aanhanger

Koos van Gaalen, de vader van Arco, startte in 1973 met het vervoer van groente en fruit ‘van het land’ naar veilingen. Dat gebeurde toen nog met een tractor en aanhanger. De zaken gingen voorspoedig. In 1995 is overgestapt naar dagvers transport met vrachtauto’s en vanaf het eerste uur maakt DAF deel uit van het wagenpark, aldus de importeur.

Hofleverancier

Van Gaalen: “Op dit moment hebben we 50 trucks, waaronder 40 van DAF. Het merk is onze hofleverancier. We zijn klant vanaf dag 1. Dat komt zeker door de goede service. Voor ons geldt echt dat de verkoper je een eerste truck verkoopt en dat de werkplaats de volgende aan je verkoopt. Het is belangrijk dat ons wagenpark in goede conditie blijft en dat de voertuigen zo min mogelijk uren in een werkplaats hoeven door te brengen. Juist in een strakke planning, zoals bij ons, moet een vrachtauto betrouwbaar zijn en onderhoud weinig tijd kosten. Dat is het geval bij DAF.”