Vijf nieuwe MAN trucks voor Herms

Geplaatst door

Maar liefst vijf nieuwe MAN trucks werden in de afgelopen periode afgeleverd bij W.Herms & Zn. uit Epe. Het gaat om vier groene kippers in verschillende configuraties en een stoere 8x2 kraanauto. 

Herms had diverse “speciale” meerassers nodig, zowel een 8x2, 10x4 en 8x8 widespreads. MAN kon hier natuurlijk prima aan voldoen. Met behulp van Wierda Voertuig Techniek werden twee 8x4 MAN's omgebouwd tot vijfassers die aan alle geldende eisen in ons land voldoen. De kraanauto van Herms betreft een vierasser, maar dan als 8x2 met een sturende achterste as. Bij deze truck werd door Wierda Voertuig Techniek het cabinedak verlaagd voor de kraanopbouw. Helemaal nieuw is MAN niet in het wagenpark van Herms. ''We hadden er al drie en die gaven geen aanleiding om aan dit merk te twijfelen.'' Uiteindelijk schafte Herms twee MAN's TGS 43.440 8x8 WS aan, twee stuks MAN TGS 50.480 10x4 WSA en de eerder genoemde kraanauto.

De beste bouwkwaliteit, de meest flexibele wendbaarheid en het hoogste laadvermogen in combinatie met een goede aslast waren de voornaamste eisen die Herms aan zijn nieuwe trucks stelde. ''MAN is de enige die bij deze drie criteria een dikke voldoende scoorde'', aldus Herms. ''En meer dan dat: MAN biedt ook nog eens de ruimste cabine waarin het onder alle omstandigheden aangenaam rustig blijft. Een betere manier voor de chauffeur om zijn werk zo goed mogelijk te doen is er niet.''

Het werk van Herms omvat transport met onder andere diepladers, sloopwerk, afvalinzameling, het vervoer van zand en grind, verhuur van rijplaten en hijswerk. Het wagenpark bestaat uit meerdere merken, maar toen directeur Willian Herms een inventarisatie had gemaakt van wat er nodig was aan nieuwe voertuigen, bleek al snel dat alleen MAN kon voldoen aan de wensen van het bedrijf.