Volvo bergingstrucks met 10 tons vooras af fabriek

Geplaatst door

Herpertz Kraanverhuur, Transport & Berging uit Nederweert heeft twee Volvo FH-bergingstrucks opgenomen in het wagenpark. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo-dealer Nebim in Weert.

“Met de aanschaf van deze Volvo FH 8x4- en Volvo FH 8x2-bergingstrucks hebben we de beschikking over twee CMV-bergingsvoertuigen”, vertelt directeur-eigenaar Jan-Paul Herpertz. “Wij staan 24/7 paraat voor het bergen van voertuigen in opdracht van Rijkswaterstaat en diverse regionale truckdealers en transportbedrijven. Ook repatriëren we vrachtwagens en bussen die in het buitenland zijn gestrand.”

10-tons vooras af fabriek

Herpertz koos om meerdere redenen voor Volvo-trucks. “Het is bijvoorbeeld een grote pre dat Volvo trucks met een 10-tons vooras af fabriek kan leveren. Dat verkort de levertijd, is prijstechnisch gunstig en biedt kwaliteitszekerheid." Hij vervolgt: “De 8x2 is voorzien van een Falkom-opbouw met afschuifbak, lepels en twee lieren. We kunnen er een truck achter hangen, maar bijvoorbeeld ook een camper op zetten. Verder gebruiken we deze truck voor het transport van zware machines voor onze divisies kraanverhuur en industriële verhuizingen. Dankzij de elektro/hydraulisch gestuurde naloopas is dit een wendbaar voertuig waarmee we overal goed uit de voeten kunnen.”

Volvo Engine Brake Plus

De Volvo FH 8x4 is uitgerust met een Falkom-bergingsinstallatie. Bij de samenstelling was er speciale aandacht voor het remvermogen. Herpertz: “Deze truck is onder meer voorzien van Volvo Engine Brake Plus en compact retarder voor extra remkracht. Zeker bij het bergen van zware trucks is het zaak om met de bergingstruck voldoende remkracht te hebben.” De beide FH's hebben een dertien liter motor. De 8x2 heeft 470 pk, de andere 510 pk.