Volvo FH in jubileumversie voor eigen rijder

Nieuws
18-01-2019 | Door Tim de Jong

Eigenrijder Evert-Jan Luth heeft de sleutels van een Volvo FH 6x2 met sleepas in ontvangst genomen van dealer Nijwa uit Veenoord.

De Special Edition-truck is geïntroduceerd om het jubileum van de Volvo FH te vieren. De introductie van deze jubileumtruck viel samen met het moment waarop Evert-Jan zich oriënteerde op een nieuwe truck. Hij koos voor een Volvo FH 540 25 Year Special Edition 6x2-trekker, uitgerust met alle denkbare opties en accessoires om te zorgen voor een optimaal chauffeurscomfort. Zo is de truck bijvoorbeeld voorzien van I-Shift Dual Clutch. Evert-Jan: “Het schakelen gaat fantastisch, je merkt er praktisch niets van. Met deze truck ontbreekt het mij sowieso aan niets. Ik heb gekozen voor de Globetrotter XL-cabine. Soms ben ik langere tijd van huis en dan is het prettig om zoveel mogelijk leefruimte te hebben. En natuurlijk is de truck ook voorzien van het meest uitgebreide veiligheidspakket, dat bestaat uit onder meer Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning en Lane Change Support.”

Onderscheidend

De Special Edition, verkrijgbaar als Volvo FH en Volvo FH16, heeft een onderscheidend interieur en exterieur. De striping verwijst expliciet naar het jubileum van de FH. In de cabine zijn de luchtgeveerde stoelen bekleed met een combinatie van gecapitonneerde stof en leer, wat zorgt voor een state-of-the-art design en uitzonderlijk comfort.

Werkplaats top

Bij de keuze voor de nieuwe truck speelde de goede ervaringen van Luth met Nijwa een grote rol. “De verkoper verkoopt de eerste truck, de werkplaats verkoopt de tweede”, zegt Evert Jan. “Ik kan 100% vertrouwen op de werkplaats van Nijwa in Veenoord. Bij Nijwa word ik behandeld zoals je als klant behandeld wilt worden. Als er wat is, kan ik er altijd terecht. Ook is Volvo een fijne truck om mee te rijden: kwalitatief goed en een hoog comfort. Ik heb nu gekozen voor een 6x2 met hefbare naloopas en schuifschotel. Dat biedt de mogelijkheid om met alle beladingen het gewicht goed te verdelen en optimale grip te verkrijgen.”

Eigenrijder

Evert-Jan is sinds 2014 eigenrijder. “Ik rij in opdracht van DKJ Transport uit Dordrecht.” Zij zijn gespecialiseerd in transporten richting Noorwegen vanuit heel Europa.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
30-05-2017
FHlang2.jpg

Hoe dan ook, de wind waait!

Engelse teksten blijven lastig voor wie een andere moedertaal heeft. Daar weet ik alles van, want ook op Iepieleaks gaat het…
Nieuws
25-10-2019
IEP_8170-1400.jpg

Onderweg met de Volvo Globetrotter XXL

In BIGtruck nummer elf lees je onder meer alles over de reis die we onlangs maakten met een Volvo FH Globetrotter…
Nieuws
08-10-2021
670_2021_Kees_int_Veen_Rotterdam-018.jpg

FH16 Globetrotter XXL voor Kees in 't Veen

Chauffeur John Overdam heeft van zijn werkgever Kees in 't Veen een nieuwe Volvo FH16 Globetrotter XXL gekregen.…