Volvo LZV op LNG voor Heyer Blomster

Geplaatst door

Blomstergrossisten B.V. uit Rijnsburg heeft onlangs een nieuwe Volvo FH460 6x2 op LNG in gebruik. De truck wordt ingezet als LZV voor het transport van bloemen en planten naar bloemisten in Scandinavië. Vooral de CO2-besparing die met LNG gerealiseerd kan worden in combinatie met de inzet als LZV was voor Heyer reden om voor deze duurzame en efficiënte oplossing te kiezen.

De motorwagen werd in lijnrijders uitvoering, dus met zijdeur en trap gebouwd om vanuit de laadbak bloemen te kunnen verkopen. De opbouw werd verzorgd door Van Beurden Carrosseriefabriek uit De Lier. De dolly en oplegger werden geleverd door Krone Nederland. Het design en het aanbrengen van de eigen huisstijl werd verzorgd door Kortveen Reclame uit Katwijk.

Meer vervoeren, minder CO2 uitstoten
De keuze om te verduurzamen en tegelijk een efficiencyslag te behalen was voor Heyer snel gemaakt. ,,Wij rijden op Scandinavië waar duurzaamheid een grote rol speelt in het dagelijks leven. Onze klanten verwachten dat wij ook voor het transport van onze bloemen en planten kiezen voor de meest duurzame optie die er is. Met LNG verwachten wij een aanzienlijke CO2-reductie te kunnen behalen. Dit is in lijn met onze wens om maatschappelijk verantwoord te kunnen ondernemen”, verklaart Dave Meertens, algemeen directeur bij Heyer Blomstergrossisten B.V.

,,De combinatie LNG én LZV maakt het extra interessant. We kunnen zo meer handel meenemen in één rit en slaan zo een dubbelslag. We vervoeren meer, maar stoten minder CO2 uit”, vertelt Dave Meertens. Om het rijden op LNG en LZV in te passen in de dagelijkse routine volgde het hele team van Heyer een training bij de  Volvo dealer. “De implementatie vergde de nodige voorbereiding, training en planning. Het hele team is er vanaf het begin nauw bij betrokken en enthousiast aan de slag gegaan.”

Exporteur
Heyer Blomstergrossisten B.V. is een exporteur van bloemen en planten direct aan de bloemisten, met als thuismarkt Zweden en Finland. Klanten worden bediend met lijnrijden aan de deur bij de bloemist op wekelijkse basis én direct beleverd na aankoop via de webshop. Heyer werd in 1995 opgericht in Rijnsburg.