Waberer's bestelt 250 Volvo's en 190 Renault's

Geplaatst door

Het door verliezen geplaagde, grootste transportbedrijf van Hongarije, Waberer’s, was de afgelopen twee jaar regelmatig negatief in het nieuws. Er werden rode cijfers geschreven, met als gevolg gedwongen ontslagen en een forse krimp van de duizenden eenheden tellende vloot. Maar nu investeert het bedrijf in vernieuwing.

Waberer’s heeft bestellingen geplaatst voor in totaal 440 nieuwe trucks. Het gaat hierbij om 250 nieuwe Volvo’s en nog eens 190 nieuwe Renault trucks. Het bedrijf suggereert dat het om de nieuwste modellen zal gaan. Komend najaar zullen de nieuwe vrachtwagens op de weg verschijnen. Bij Volvo gaat het om de 460 pk motor met I-Save (turbocompound). De Volvo’s hebben verder het dubbele accupakket, de Globetrotter XL cabine, I-Park Cool en dus de nieuwe LED-lampen.

De T-Serie Renault’s hebben de nieuw koplampen, en ook bij Waberer’s wordt al gesproken van de verbeterde stuurverstelling bij Renault, een beter bed, nieuwe veiligheidssensoren en verbeterde opbergruimtes. Niet vermeld wordt of het om de hoge cabine gaat.