Waberer’s ontslaat personeel en topman

Geplaatst door

De Hongaarse vervoerder Waberer’s, die de laatste tijd flink geplaagd wordt door dalende omzet- en winstcijfers, zegt door de Corona-pandemie nog harder te worden geraakt, blijkt uit een schrijven van de onderneming. Een reeks noodmaatregelen is afgekondigd.

Waberer’s zet per direct een ’aanzienlijk’ deel van de vloot stil. Het bedrijf is verder met een repatriëringsprogramma gestart om de vele in het buitenland verblijvende chauffeurs terug te halen naar Hongarije. Nog ingrijpender is dat het bedrijf bezig is met een forse inkrimping van het personeelsbestand. Tijdelijke krachten worden haar huis gestuurd, bekeken wordt of lonen van nog benodigd personeel verlaagd kan worden en een deel van het personeel wordt ontslagen. Het bedrijf zegt dat de bonden op de hoogte zijn gebracht, en dat die mee onderhandelen.

Verder ruimt topman Robert Ziegler, die nog maar een jaar actief was als algemeen directeur, alweer het veld. Hij wordt vervangen door de financiële topman van het bedrijf, een Hongaar die sinds 2014 deel uitmaakt van het bedrijf.