Waberer’s ontslaat personeel en topman

Nieuws
26-03-2020 | Door Tim de Jong

De Hongaarse vervoerder Waberer’s, die de laatste tijd flink geplaagd wordt door dalende omzet- en winstcijfers, zegt door de Corona-pandemie nog harder te worden geraakt, blijkt uit een schrijven van de onderneming. Een reeks noodmaatregelen is afgekondigd.

Waberer’s zet per direct een ’aanzienlijk’ deel van de vloot stil. Het bedrijf is verder met een repatriëringsprogramma gestart om de vele in het buitenland verblijvende chauffeurs terug te halen naar Hongarije. Nog ingrijpender is dat het bedrijf bezig is met een forse inkrimping van het personeelsbestand. Tijdelijke krachten worden haar huis gestuurd, bekeken wordt of lonen van nog benodigd personeel verlaagd kan worden en een deel van het personeel wordt ontslagen. Het bedrijf zegt dat de bonden op de hoogte zijn gebracht, en dat die mee onderhandelen.

Verder ruimt topman Robert Ziegler, die nog maar een jaar actief was als algemeen directeur, alweer het veld. Hij wordt vervangen door de financiële topman van het bedrijf, een Hongaar die sinds 2014 deel uitmaakt van het bedrijf.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-06-2020
Volvo_Gent_1LR.jpg

Volvo ontslaat 4100 man personeel

Volvo Trucks zegt dat het als gevolg van de coronacrisis 4100 man moet ontslaan. Het gaat daarbij vooral om kantoorfuncties.…
Nieuws
18-12-2018
Iveco_KenN_LR.jpg

Kuehne & Nagel stoot transport mogelijk af

Logistiek dienstverlener Kuehne & Nagel wil af van zijn transportactiviteiten. Dat meldt het Brabants Dagblad.…
Nieuws
19-06-2020
Bourg-en-Bresse-plant-1.png

Renault Trucks ontslaat 463 man in kantoorfuncties

Naast Volvo, snijdt ook concerngenot Renault Trucks in het personeelsbestand. Ook de Fransen verwachten…