Nieuws
19-10-2018 | Door Iep van der Meer

De Hongaarse transportreus Waberer’s heeft inmiddels 4.500 trucks op de weg en 5.900 chauffeurs in dienst. Het bedrijf ziet de winst licht dalen ondanks de inmiddels met 7% verhoogde transportprijzen.

Waberer’s scoorde in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 184,5 miljoen Euro. Dat is een groei ten opzichte van vorig jaar, maar de netto resultaten lopen terug. De doorgevoerde verhoging van de tarieven met 7% was nodig in verband met de gestegen loonkosten en de hogere brandstofprijzen. Waberer’s zegt zich voortdurend aan te passen aan de realiteit van de markt en ontkomt dan ook niet aan prijsverhogingen. Volgens de Hongaarse transportgigant zullen bedrijven die nog voor de oude, lagere tarieven werken uiteindelijk het onderspit delven. Intussen spreekt het bedrijf van marktbederf door bedrijven die nog steeds voor lagere tarieven werken. Hoe was dat ook weer met die pot die de ketel? 

Het bedrijf geeft aan een duidelijke verandering in de industrie te zien op het moment, een beweging die leidt tot hogere prijzen. Eén van de oplossingen is een efficiëntere inzet van de vloot. Wat daarmee bedoeld wordt wordt niet duidelijk, maar te denken valt aan postiljon achtige systemen waarbij de chauffeurs worden afgelost onderweg.

Hogere brandstofprijzen en loonkosten raken dus ook Waberer. Het bedrijf geeft ook aan dat de arbeidsmarkt momenteel aan het veranderen is. Dat kan niet anders gelezen worden dan dat ook Waberer ‘s nu last krijgt van het chauffeurstekort. Het bedrijf geeft aan dit jaar af te gaan sluiten met een lagere winst dan eerder voorspeld.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-03-2016
Wabererbenz.jpg

Waberer woekert voort

Het Hongaarse megabedrijf Waberer woekert vrolijk voort. Zo is er nu een nieuwe vestiging in Hurth, vlakbij Keulen.
Nieuws
14-05-2021
volvo_fh_waberer-1536x1024.jpg

Klein winstje voor Waberer's

Het is het Hongaarse transportconcern Waberer’s in het eerste kwartaal van dit jaar gelukt om voor het eerst sinds jaren weer…
Nieuws
08-11-2019
waberer_trailer.jpg

Opnieuw miljoenenverlies voor Waberer

Ook in het derde kwartaal van dit jaar is de Hongaarse transportreus weer flink gekrompen. Vergeleken met dezelfde…