Waberer's neemt LINK over

Geplaatst door

Het Poolse Link International Transport is overgenomen door Waberer's. De naam Link zal blijven bestaan, maar het bedrijf zal voortaan gebruik gaan maken van de zelfde inkoopvoordelen, logistieke systemen en schaalgrootte als het Hongaarse Waberer's.

Link is een dertig jaar oud bedrijf met een vloot van 427 trucks en 675 trailers.Het bedrijf is met name sterk in het transport van drukwerk. Link is de werkgever van 945 mensen waarvan er 714 achter het stuur zitten. Waberer is met een vloot van 3550 trucks veel groter. 

Link was met name gespecialiseerd in transporten naar de UK, Nederland, Frankrijk, Tsjechië en Polen. Waberer's is actief in 28 Europese landen.

Overigens meldde Waberer's gisteren dat het bedrijf naar de beurs gaat. Een eerdere beursgang werd in 2015 nog afgeblazen maar nu zet het Hongaarse bedrijf door. Het zou volgens de Financial Times de grootse Hongaarse beursgang in de afgelopen tien jaar worden. Waberer's boekte vorig jaar nog een netto winst van 76 miljoen Euro. Het bedrijf hoopt met de beursgang een half miljard Euro op te halen. Even ter vergelijking, het schijnt dat er voor Link rond de 30 miljoen betaald is.