Wegrestaurant komt met petitie: ook na 21 uur nog eten

Geplaatst door

Wegrestaurant Malden vraagt chauffeurs om een petitie te tekenen die stelt dat chauffeurs ook na 21:00 uur ’s avonds nog een warme maaltijd mogen bestellen. “Corona is een feit en wij moeten er als samenleving alles aan doen om het virus te verslaan. Samen en met ons gezonde verstand. Met de maatregelen sinds 29 september denken wij dat er een belangrijke grote groep vergeten wordt en dat zijn de beroepschauffeurs”, aldus de uitbaters van het restaurant.

“Zij werken allemaal keihard om alles op tijd van A naar B te brengen. Denk hierbij ook aan het bevoorraden van de ziekenhuizen, supermarkten, verzorgingstehuizen etc.  De chauffeurs zijn eerder ook al vergeten in de strijd tegen het virus”, zeggen de exploitanten van Malden. “Zij kunnen bij diverse adressen geen gebruik meer maken van het toilet, en geen bakkie koffie meer krijgen. In de eerdere 2,5 maand horecasluiting zaten zij in de cabine van de auto (een ping maaltijd) te eten. Terwijl hotelgasten nog wel gebruik konden maken van het restaurant. Beroepschauffeurs zijn vaak pas laat klaar met werken en kunnen niet altijd precies zeggen hoe laat ze ergens aankomen. Deze helden verdien het om een warme maaltijd binnen te kunnen eten ook ná 21:00 uur”, stellen de restauranthouders.

Zij doen een oproep aan het kabinet om een uitzondering te maken voor de beroepschauffeurs om ook na 21:00 uur warme maaltijd binnen te kunnen eten. Teken deze petitie en help deze helden, is de vraag van de initiatiefnemers.

Klik hier om te tekenen.