Wegrestaurants mogen open blijven na acht uur

Geplaatst door

De nieuwe Corona maatregels voor de horeca gelden niet voor de wegrestaurants. Zo blijkt uit een brief die vanuit het ministerie verstuurd is. Wegrestaurants mogen daardoor ook na acht uur 's avonds chauffeurs binnen laten om te eten, of om te douchen.

Sandra van Schaeren-Gertsen van Wegrestaurant Malden is bijzonder verheugd en opgelucht door deze uitzondering op de nieuwe regels. ,,Ik heb samen met Jurian van de RoadRunner tijdens de vorige sluiting van de horeca heel veel actie ondernomen richting het ministerie, onder meer met een petitie die duizenden keren ondertekend is. Tot nu toe leek dat allemaal tevergeefs en om die reden waren wij en onze collega's tijdens de vorige lockdown gedwongen gedwongen om alleen afhaal maaltijden te verkopen, die de chauffeurs dan in de cabine moesten opeten. Nu blijkt dat we toch gehoor hebben gekregen, want deze keer geldt er dus een uitzondering voor de weggebonden horeca. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee, vooral voor onze klanten''.

De vrijstelling geldt uitsluitend voor echte wegrestaurants met parkeergelegenheid voor vrachtwagens. Verder geldt het alleen voor beroepschauffeurs. Andere bezoekers moeten voor 20:00 uur het restaurant verlaten hebben.