Nieuws
11-01-2018 | Door Iep van der Meer

Het Nederlands kampioenschap 'Veiligste chauffeur van Nederland' is een nieuwe competitie die de bewustwording van veiligheid op een nog hoger plan moet krijgen dan nu al het geval is. Met deze competitie voor beroepschauffeurs zijn fraaie prijzen te winnen met als hoofdprijs een reis naar de USA! Inschrijven is gratis en mogelijk voor iedere chauffeur, ongeacht het merk truck waar je mee rijdt.

Het 'NKveiligstechauffeur' is een initiatief van Volvo Trucks en TVM Verzekeringen maar beide merken benadrukken dat deelname volledig los staat van waar je meer rijdt of bij wie je verzekerd bent. Het doel is om chauffeurs nog beter bewust te maken van de veiligheid in al zijn aspecten. Daarbij moet je niet alleen denken aan het dragen van de gordel, maar ook met hoe fit je aan een rit begint, ladingzekering en alle andere aspecten die met veiligheid te maken hebben.

Vaak ben je als chauffeur het slachtoffer van het gedrag van anderen, maar juist dan geldt dat jouw vakmanschap het verschil kan maken. “Vrachtwagenchauffeurs vormen een heel belangrijke schakel binnen de verkeersveiligheid op de weg. Niet alleen beleven zij regelmatig onveilige verkeerssituaties, ook zijn zij vaak als eerste ter plaatse wanneer er zich een ongeval voordoet. Met hun kennis en ervaring zien wij vrachtwagenchauffeurs als echte veiligheidsambassadeurs. Om dat te onderstrepen en waardering voor hun rol te benadrukken, starten wij nu deze competitie”, verklaart Charles Engelaar, verantwoordelijk voor het safety project binnen Volvo Trucks Nederland.  

“Een truck wordt vaak als groot, zwaar en daardoor onveilig gezien. Als chauffeur heb je daar de controle over en dat is best een verantwoording. Het vergt kennis, kunde en expertise. Veiligheid speelt daarin uiteraard een heel grote rol. Wij weten uit ervaring dat ongevallen een zeer grote impact hebben. Niet alleen qua materiële schade, maar vooral immaterieel. We zien dat chauffeurs en andere betrokkenen daarvan nog jaren last hebben. En dan spreken we alleen nog over de ongevallen met een relatief gunstige afloop”, vertelt Paul Haverkamp, verantwoordelijk voor het safety project bij TVM verzekeringen.

Competitie
De competitie start met een online kennistest. Daarmee worden opdrachten uitgevoerd en vragen beantwoord in drie 
gebieden: kennis, reactievermogen en motivatie. Vrachtwagenchauffeurs die de competitie het beste maken en laten zien dat zij veiligheid hoog in het vaandel dragen, kwalificeren zich voor een veiligheidskennisdag op zaterdag 21 april in Beesd. Hier krijgen zij de laatste updates op het gebied van verkeersveiligheid, kunnen ze in discussie met verschillende autoriteiten op dat gebied en strijden zij tegen elkaar om een van de tien plaatsen in de finale op 9 juni. Daarnaast worden alle gekwalificeerden uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Volvo Trucks-fabriek in Gent. De uiteindelijke winnaar mag zich niet alleen een jaar lang de veiligste chauffeur van Nederland noemen, maar wint ook een bezoek aan de Volvo Trucks-fabriek in New River Valley in de Verenigde Staten.

Ga naar ">www.nkveiligstechauffeur.nl voor de kennisquiz en ding mee naar de titel en een schitterende reis! 

 

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-05-2021
Veiligste_chauffeur.jpg

TVM zoekt de veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland

Het NK Veiligste Chauffeur 2021 gaat officieel van start. Vrachtwagenchauffeurs kunnen zich inschrijven…
Nieuws
01-03-2018
NK-Veiligste-Chauffeur-van-Nederland-1024x768.jpg

Eerste NK Veiligste Chauffeur officieel van start

De eerste editie van het NK Veiligste Chauffeur van Nederland is vandaag officieel van start gaan. In…
Nieuws
21-04-2018
VolvoNKVchLR.jpg

Finalisten NK Veiligste Chauffeur bekend

Tien beroepschauffeurs hebben zich gekwalificeerd voor de grote landelijke finale van het NK Veiligste Chauffeur…