Zestig nieuwe DAF trucks voor St. van den Brink

Geplaatst door

St. van den Brink is al heel lang een trouwe DAF-klant. Er rijden bij het bedrijf ongeveer 375 DAF vrachtwagens. Ook reed het bedrijf al in een vroeg stadium met een gecamoufleerde nieuwe XF. Kennelijk zijn ze tevreden over het nieuwe model, want Van den Brink zette onlangs zijn handtekening onder een order van zestig nieuwe DAF trucks.

Op de foto zie je een XF, maar dan zonder camouflage. Navraag leert dat het bedrijf gaat voor de XG+-cabine en dan met alle accessoires erop. Camera’s in plaats van spiegels bleek voor nu nog een stapje te ver. Opvallend is verder de zonneklep. Die is van DAF zelf, maar die hebben we tijdens de introductie-campagne nog helemaal niet gezien. “Wanneer je zonder zonneklep rijdt, is de stroomlijn beter en behaal je een beter verbruik,” kreeg BIGtruck in Malaga van DAF te horen, maar ja, het oog wil ook wat! 

Het vervangen van de voertuigen gebeurt bij Van den Brink na zes tot acht jaar of rond een kilometerstand van 1.1 miljoen. Alle nieuwe voertuigen worden in hun eigen werkplaats voorzien van accessoires en benodigde hulpmiddelen. “Wij gaan altijd voor de zuinigste en in uitstoot schoonste uitvoering”, aldus het bedrijf, dat door DAF al vroeg in de praktijktest van de nieuwe generatie werd betrokken.