Iveco S-Way 6x2 voor Kevin de Weerd Transport

Nieuws
28-02-2023 | Door Iep van der Meer

Kevin Weerd Transport uit Scheemda heeft een nieuwe Iveco S-Way in gebruik genomen. De 6x2 trekker met voorloopas wordt voornamelijk ingezet voor het transport van diverse goederen naar voornamelijk de Scandinavische landen.

De nieuwe trekker van Kevin Weerd is rondom luchtgeveerd wat een extra dimensie geeft aan het comfort. De liftbare voorloopas is tevens gestuurd waardoor de bandenslijtage aanzienlijk vermindert. Daarnaast is de truck ruim uitgerust met onder andere Living Comfort Pakket, Driving Comfort Plus, Aero plus, Premium Style, Safety en Efficiency Plus. Het laatst genoemde pakket bevat onder andere de HI- Tronix versnellingsbak met GPS drive (Hi-Cruise) dankzij deze functie kan de versnellingsbak anticiperen op het uitrollen van het voertuig wat het rijcomfort verhoogt en het brandstof verbruik verlaagt. Verder bevat dit pakket brandstof besparende dynamo compressor en stuurpomp. Dit houdt in dat deze gebruikers automatisch uitgeschakeld worden als ze niet in werking zijn waardoor er ook brandstof bespaart zal worden. 

Compleet uitgerust

Verder is de Iveco S-Way  voorzien van extra thermische dakisolatie wat het comfort in de Scandinavische landen ten goede komt. De chauffeur zal niks te kort komen in deze truck. Zo heeft hij onder andere lederen stoelen en stuurwiel, geïntegreerde standairco, onder het bed een geïsoleerde lade en daarnaast een koelkast van 50 liter met koeling tot 0 graden, een Aslast meetsysteem zodat de aslasten gemakkelijk vanaf het dashboard afgelezen kunnen worden, Night Time Safety lock zodat de chauffeur een zorgeloze nachtrust kan hebben en een bandenspanning controle systeem (TPMS). De zuinige CURSOR 13 motor levert een krachtige 490 PK en heeft uiteraard geen EGR (recirculatie van de uitlaatgassen) met als voordeel een lager eigen gewicht en langere onderhoud intervallen. Ook is de truck uitgerust met Iveco Driver Pal zodat de chauffeur onderweg de nodige informatie kan vragen aan ALEXA zoals de conditie van de truck, de niveaus van de vloeistoffen, maar ook waar de dichtstbijzijnde parking of tankstation zijn. Ondanks de voorloopas kan de IVECO toch 890 liter diesel meenemen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-06-2021
Hoekstra_6-1400.jpg

IVECO S-WAY AT voor Hoekstra Materiaal

Hoekstra Materiaal uit Oldeholtpade levert in heel Nederland bouwmaterialen aan bedrijven en particulieren. Dat…
Nieuws
07-06-2020
Afbeelding_persbericht_Nouwens_Transport1_1.jpeg

Iveco S-way voor Nouwens Transport Breda

Nouwens Transport groeit verder door de uitbreiding van de vloot met twee stuks Iveco S-WAY trekkers. De eerste…
Nieuws
10-11-2021
255736673_4312671232194005_3519644197345100606_n.jpg

Iveco S-Way op LNG voor SG Transport Emmen

SG Transport uit Emmen heeft haar wagenpark uitgebreid met een fraaie Iveco S-Way NP. Het is de eerste truck…