Iveco S-Way AT voor A. van der Eng Berging

Nieuws
10-07-2023 | Door Iep van der Meer

Takel-, Transport- en Bergingsbedrijf A. van der Eng BV uit Heemskerk zet sinds kort een Iveco S-Way AT in als bergingsvoertuig. De nieuwe S-Way is niet de eerste Iveco van het bedrijf, en zeker niet de laatste als het aan directeur Jeroen Zwart ligt.
 


 

"Wij hebben uitstekende ervaringen met het merk Iveco en met onze dealer, Twisk in Beverwijk. Zij staan altijd voor ons klaar en dat is cruciaal in dit werk. Onze voertuigen moeten 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat staan om uit te rukken en dan is een betrouwbare servicepartner belangrijk", aldus Jeroen Zwart.
 

Het bedrijf werkt al langer met Iveco trucks. Zo rijdt er een Eurocargo bergingstruck en een Iveco Daily met een lepelinstallatie. In totaal heeft het bedrijf 9 bergingsvoertuigen die vanuit Heemskerk opereren. ,,Wij werken voor een aantal alarmcentrales, leasebedrijven en pechhulpdiensten in de regio’s Haarlem, Beverwijk, IJmuiden, de Zaanstreek en in Groot Amsterdam. Dat doen we samen met ABC Amsterdam in een samenwerking met Hooikammer. Voor een groot deel van het wegennet moeten we binnen 20 minuten ter plaatse zijn bij incidenten’’ aldus Jeroen Zwart.

Drie-lader

De Iveco S-Way is een zogenaamde drie-lader. Dat wil zeggen dat er twee auto’s meegenomen kunnen worden op de laadbak en één op de lepel achter de auto. Jeroen Zwart: "We hebben gekozen voor deze 19 tonner omdat auto’s steeds zwaarder worden. Een elektrische auto weegt zomaar tussen de 2- en 2,5 ton, en dan heb je met drie voertuigen wel wat laadvermogen nodig. Deze truck mag netto 6 ton laden en daarmee komen we prima uit".

Italiaanse opbouw

De opbouw van de Iveco is een Italiaanse Co.me.ar. De laadbak kan eenvoudig afgezet worden tot op straatniveau waarna eventueel met de lier schadeauto’s kunnen worden geladen. Doordat het bovendek hydraulisch omhoog kan, kunnen er twee auto’s geladen worden. "Deze opbouw munt uit in afwerking in alle details. Zo zijn de kisten keurig weggewerkt achter fraaie aluminium zijskirts en is de bak volledig gegalvaniseerd. Ook aan de montage van de bak op het chassis is veel zorg besteed" aldus Jeroen. De truck werd rechtstreeks vanuit de fabriek in Spanje afgeleverd bij Co.me.ar. voor de opbouw. Jeroen: "Ik heb de truck hoogstpersoonlijk opgehaald in Italië. Tijdens die rit was ik echt aangenaam verrast door het comfort aan boord".

Fraaie afwerking

Chauffeur Niels Dictus is dat helemaal met hem eens: ,,Dit is een heerlijke auto om mee te werken. Lekker ruim, comfortabel en met voldoende vermogen om vlot door te rijden als dat een keer moet.’’ De Iveco werd door dealer Twisk in Beverwijk afgebouwd met extra verlichting en de nodige zwaailampen en flitsers. Een set fraaie glanzende Alcoa’s maakt het plaatje compleet.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-02-2018
Tontrans_1_LR.jpg

Twee Iveco's Stralis 480 voor TonTrans

Logistiek dienstverlener Tontrans uit Best heeft recent twee nieuwe Iveco Stralis trekkers in de vaart genomen.…
Nieuws
10-05-2019
Aluned_BV.jpg

Complete Iveco Stralis voor Aluned

Aluned BV uit Zwijndrecht heeft een nieuwe Stralis AS440S42T/P in gebruik genomen. Deze 4x2 trekker is uitgerust met…
Nieuws
23-05-2017
Iveco500-RutteLR.jpg

Iveco Trakker met 500 pk voor Rutte

Onlangs heeft Rutte Groep uit Amsterdam een imposante nieuwe trekker in bedrijf genomen: Een Iveco Trakker 6x4 met…