Iveco S-Way LNG trekkers voor Kooiker Logistiek

Nieuws
03-12-2021 | Door Iep van der Meer

De Kooiker Groep heeft gekozen voor Iveco S-Way LNG trucks. Het gaat om vier S-Way NP trekkers die ingezet worden in het wagenpark van Kooiker Logistiek en Brant Visser. Daarmee zijn het ook meteen de eerste trucks in de Brant Visser vloot sinds de overname door Kooiker, eerder dit jaar.

De nieuwe S-Way trekkers zijn de eerste Iveco trucks in de 140 trucks grote vloot van Kooiker Logistiek. De investering maakt deel uit van een verjonging van het wagenpark. Directeur Jorne Hornstra van Kooiker Logistiek vertelt: "We zijn bezig met een aardige vernieuwingsslag de komende twee jaar. Deels regulier, maar er is ook wat in te halen over de afgelopen periode. Daarnaast is er na de overname sprake van een aanzienlijke groei. We hebben gekozen voor één uiting van al onze vrachtwagens en zullen geleidelijk aan het wagenpark in de kleuren van Brant Visser vervangen voor die van Kooiker Logistiek." 

LNG trucks

De trucks zijn uitgevoerd met de 460 pk sterke Cursor 13 motor met een koppel van 2000 Nm. In de dubbele LNG tanks kan 400 liter LNG meegenomen worden. Daarmee is een actieradius van 1600 kilometer mogelijk. Het tanken is geen probleem in Heerenveen. Deze logistieke hotspot van Noord Nederland telt namelijk maar liefst 3 LNG tankstations, waarvan één zelfs voor de deur bij Brant Visser. Kooiker Logistiek ziet de LNG trucks als een belangrijke stap naar een duurzamer wagenpark. De trucks werden geleverd door Iveco trucks dealer Cornelis Bedrijfsauto's in Leeuwarden, in samenwerking met Iveco NLS.

Brant Visser kleuren verdwijnen

Sinds de overname van Brant Visser in januari zijn dit de eerste nieuwe trucks in de vloot. Twee van de vier Iveco nieuwe trucks worden ingezet bij Brant Visser in Heerenveen.  Daarmee wordt dus duidelijk dat de oude, zeer herkenbare Brant Visser kleuren op termijn verdwijnen uit het straatbeeld. Het bedrijf maakt sinds begin 2021 deel uit van de Kooiker groep die gevestigd is in Grou. Dit bedrijf heeft daarnaast locaties in Leeuwarden, Franeker, Drachten, Meppel en het Poolse Toruń. De vrachtwagencombinaties van Kooiker Logistiek rijden dagelijks naar bestemmingen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Noord-Italië en Polen. Kooiker Logistiek heeft in totaal  300 medewerkers, 140 eigen voertuigen en vier moderne warehouses met een totale capaciteit van 100.000 pallets.

 

 

 

 

 

Meer op Transport&Milieu.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-05-2019
Aluned_BV.jpg

Complete Iveco Stralis voor Aluned

Aluned BV uit Zwijndrecht heeft een nieuwe Stralis AS440S42T/P in gebruik genomen. Deze 4x2 trekker is uitgerust met…
Nieuws
27-02-2018
Tontrans_1_LR.jpg

Twee Iveco's Stralis 480 voor TonTrans

Logistiek dienstverlener Tontrans uit Best heeft recent twee nieuwe Iveco Stralis trekkers in de vaart genomen.…
Nieuws
23-05-2017
Iveco500-RutteLR.jpg

Iveco Trakker met 500 pk voor Rutte

Onlangs heeft Rutte Groep uit Amsterdam een imposante nieuwe trekker in bedrijf genomen: Een Iveco Trakker 6x4 met…