Iveco S-Way NP LNG trucks voor J.P. Vis & Zn.

Nieuws
04-12-2020 | Door Iep van der Meer

J.P. Vis & Zn. zet twee Iveco S-Way NP trekers in voor ritten van en naar Scandinavië. De 460 pk sterke trekkers worden 24 uur per dag ingezet voor het laden en lossen in de Benelux en voor koppelritten richting naar Scandinavië. Door de grote actieradius van 1600 kilometer is de rondrit rit vanuit Nederland of België naar de Deense grens of Travemünde en weer terug geen enkel probleem.

J.P. Vis & Zn. zet in op duurzaamheid en de aanschaf van de Iveco LNG trucks maakt deel uit van die strategie. Door intensief gebruik te maken van de LNG trucks wordt een CO2 reductie van zo’n 20% behaald, maar met Bio LNG kan dat zelfs oplopen tot ruim 90% zodra dat algemeen beschikbaar wordt. Een ander voordeel ten opzichte van diesel is dat de LNG motoren van Iveco vrijwel geen uitstoot van partikels veroorzaken.

Intensieve inzet

De investering in duurzaamheid wordt voor een deel terug verdiend door het brandstof- en mautvoordeel wat het rijden op LNG met zich mee brengt. Vanaf 1 januari komt daar de belastingteruggave van 18,7 cent per getankte liter bij in Nederland. Daarmee vormt LNG een prachtig en duurzaam alternatief, zo vindt ook directeur Ronald Hartman: ,,Wij zetten de trucks intensief in waardoor de CO2 besparing hard oploopt. Bij kilometrages van ruim 6000 kilometer per week per voertuig maken we hiermee echt het verschil. We hebben gekozen voor de inzet bij J.P. Vis & Zn. aangezien er veel koppelritten naar Scandinavië worden uitgevoerd. Ook dat is een bewuste keuze waardoor we duurzamer en efficiënter kunnen werken.’’

1600 kilometer bereik

De Iveco S-Way LNG trekkers zijn voorzien van brandstoftanks aan weerszijden van het chassis. Dat kan doordat Iveco allerlei componenten die normaal aan de zijkant gemonteerd zijn een andere plek gaf. Luchtketels bevinden zich bijvoorbeeld aan de binnenkant van het chassis en de accu’s zijn in de achteroverbouw aangebracht. Door deze slimme bouwwijze en dankzij de door Iveco toegepaste LNG technologie bedraagt de actieradius van de LNG trekkers hierdoor 1600 kilometer. Dat betekent minder tijdverlies aan de pomp, temeer daar de chauffeurs alleen LNG hoeven te tanken. Ook de onderhoud interval is een voordeel van de Iveco trucks. Die bedraagt 90.000 kilometer voor de Iveco LNG trucks.

Luxe uitvoering

De beide Iveco trekkers zijn voorzien van de ruime S-Way AS slaapcabine met hoog dak, voorzien van alle luxe waaronder lederen stoelen, een luxe lederen stuurwiel en een riante koelkast. De trucks zijn uitgevoerd in de kenmerkende J.P. Vis & Zn. huisstijl met een lichtbak, twee luchthoorns en extra verlichting waarmee de trucks passen in de vloot van dit bedrijf. De beide nieuwe trekkers werden afgeleverd door Iveco NLS en zijn klaargemaakt door Iveco Schouten in Almkerk. Iveco dealer Cornelis in Hoogeveen zorgt voor het onderhoud.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-07-2018
IMG_7077.jpg

Duizenden chauffeurs raken vrijstelling Code95 kwijt

Door een fout van de Nederlandse regering raken 11.000 beroepschauffeurs hun vakbekwaamheid kwijt.…
Nieuws
07-03-2021
640_2021_BWS_Transport_Aduard_004.jpg

BWS Transport kiest voor Volvo FH460 LNG trekkers

BWS Transport uit Aduard heeft twee Volvo FH 460 LNG 4x2-trekkers aan het wagenpark toegevoegd. De vraag…
Nieuws
26-03-2019
image-articleDetail-3a61ce55-316512.jpg

Iveco trucks voor Alfa Romeo F1 team

Het Alfa Romeo Formule 1 team zet dit seizoen  12 nieuwe Iveco Stralis trekkers en een Daily in voor de logistiek.…