Nieuws
09-03-2021 | Door Iep van der Meer

Herbert Sas Transport en Fruit heeft een Iveco S-Way NP in gebruik genomen. De 460 pk sterke LNG trekker wordt ingezet voor transport naar Duitsland waardoor niet alleen CO2 bespaard wordt, maar ook Maut kosten.

Zoals bekend geldt voor LNG voertuigen een vrijstelling van de Duitse Maut, en daarmee kan de extra investering terug worden verdiend. Herbert Sas kiest bewust voor de aanschaf van een Iveco LNG truck, omdat zij zich hiermee optimaal voorbereiden op een toekomst met emissiezones en de stap naar Bio-LNG. 

Zoals de naam doet vermoeden is Herbert Sas Transport & Fruit gespecialiseerd in het transport van AGF en levensmiddelen. Dit doen het bedrijf zowel nationaal als internationaal en de nieuwe Iveco kan dan ook flexibel worden ingezet voor het bevoorraden van diverse Albert Heijn en Lidl supermarkten in de binnensteden. Het is voor Herbert Sas erg prettig dat hun nieuwe trekker Piek-gecertificeerd is, waardoor zij hiermee ook in de toekomst op iedere gewenste locatie kunnen laden en lossen. De IVECO S-WAY NP kent namelijk een maximale geluidsemissie van nog geen 71 dB in de Silent-modus.

De trucks rijden tussen de 150.000 en 180.000 kilometer per jaar waarvan 70% in het buitenland. Herbert Sas rijdt verder vooral met Volvo en DAF trucks. De Iveco S-Way NP is de eerste truck van dit merk in de vloot. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-11-2015
Van-Heezik-LNG.jpg

Van Heezik koopt LNG trucks

Van Heezik haakte destijds aan bij het Truck van de Toekomst project waarbij er in 2012 in een keer 75 LNG-trucks de weg op…
Nieuws
31-08-2017
Farm_Trans_-_018_1600x1071.jpg

Iveco LNG trekkers voor Farmtrans

Farmtrans heeft de eerste twee Iveco Stralis NP trekkers op LNG in bedrijf genomen. Het zijn de eerste trucks uit een…
Nieuws
25-06-2018
Post-Kogeko2_LR.jpg

Post-Kogeko breidt uit met 21 Iveco's op LNG

Meer kracht, meer ruimte en meer comfort voor de chauffeurs. Dat zijn al drie redenen waarom Post-Kogeko kiest…