Nieuws
06-02-2023 | Door Iep van der Meer

Mytraco uit Bilzen (België) heeft onlangs een bijzonder fraaie Iveco S-Way in gebruik genomen. Het is de tweede S-WAY in het wagenpark van de Vlaamse transportonderneming, die ook een Iveco Strator in de vloot heeft.

De samenwerking tussen Iveco dealer Charles Feijts Bedrijfswagens in Born en Mytraco begon zelfs met de aanschaf van de opvallende Iveco Strator. Deze torpedo, op basis van de Iveco Stralis, werd in eigen huis ontwikkeld door CFG. "Daar hebben we vier jaar naar volle tevredenheid mee gereden", vertelt Mytraco-oprichter en eigenaar Yves Valkeners. De keuze om nieuwe Iveco's aan het wagenpark toe te voegen was dan ook geen moeilijke. "We vinden de nieuwe S-Way een mooie verschijning én hij is leverbaar met een 570 pk sterke motor."

Inmiddels heeft Mytraco dus twee Iveco S-Way trekkers in het wagenpark. Onlangs werd het tweede exemplaar in gebruik genomen. En ze hebben er bij het bedrijf iets speciaals van gemaakt. Op de vraag wat er allemaal aan de trucks is aangepast, antwoordt Valkeners met een wedervraag: "Wat is er eigenlijk niet aangepast?" In het kort: meegespoten kastenwanden aan de achterkant, een andere bumper, speciale verlichting, meegespoten chassisvlonder, aluminium velgen en een fraai verlicht Iveco-logo. In de kleurstelling houdt Mytraco het juist rustig: wit. "Ik houd niet van al te drukke kleuren."

De twee Iveco trekkers zijn volledig luchtgeveerd, hebben een FPT 13 liter 570pk motor, een ZF Traxon 12 versnellingsbak met intarder en zijn voorzien van een dubbele PTO voor kipper en compressor. Qua uitrusting zijn de trucks voorzien van een verwarmde en geventileerde Hi-Comfort chauffeursstoel met lederen bekleding, climate control, geïntegreerde standairco, koelkast inclusief vriesgedeelte en Night Lock systeem.

De eerste S-Way van Mytraco rijdt sinds medio 2021 voor het bedrijf en was ook al flink naar de hand gezet. Van een afstandje mogen ze op elkaar lijken, wie even de tijd neemt ziet de nodige verschillen. Neem bijvoorbeeld het Magirus Deutz-logo op de plek waar normaal het Iveco logo te vinden is, of de andere kleur voor de zonneklep en de spiegels. Zo onderscheiden de wagens zich op een subtiele wijze van elkaar. En dat valt truckliefhebbers en collega-transporteurs toch op. "Onlangs kreeg ik nog een mail met de vraag waar ik dat verlichte Magirus Deutz-logo vandaan had." Dat blijkt maatwerk te zijn: "De toren in het logo komt van een oldtimer."

Chauffeur op de nieuwste S-Way (te herkennen aan het Iveco-logo) is Bart Bielen. Hij rijdt voornamelijk in Noord-Frankrijk en België. De andere S-Way, met het Magirus Deutz-logo, wordt bestuurd door Thierry Dingens. 

Overigens rijdt de S-Way niet meer in de vloot van Mytraco, en is het afwachten of CFG ook een Strator versie bouwt van de nieuwe S-Way. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-11-2019
IEP_3859-1400.jpg

IVECO S-Way deze week in Venlo

Iveco is bezig met een Ride & Drive toer door Nederland en deze week wordt Venlo aangedaan. Bij Iveco dealer CFG Bedrijfswagens…
Nieuws
07-06-2020
Afbeelding_persbericht_Nouwens_Transport1_1.jpeg

Iveco S-way voor Nouwens Transport Breda

Nouwens Transport groeit verder door de uitbreiding van de vloot met twee stuks Iveco S-WAY trekkers. De eerste…
Nieuws
23-01-2023
Remie Transport (3)

Twee Iveco S-Way trekkers voor Remie Transport

Remie Transport heeft twee nieuwe Iveco S-Way trekkers in gebruik genomen. De ADR gekeurde trekkers zijn…