Iveco S-Way voor Peter Mulder RMO & Tanktransport

Nieuws
26-11-2021 | Door Iep van der Meer

Peter Mulder RMO & Tanktransport heeft een Iveco S-Way met 510 pk toegevoegd aan het wagenpark. Het is de eerste Iveco voor het bedrijf uit Staphorst, dat nu rijdt met trucks van vijf verschillende merken.

Eigenaar Peter hoefde niet lang na te denken, toen de volgende vervanging zich aandiende. "Wij rijden met trucks van meerdere merken. Al bij de introductie van de S-Way vond ik het een supermooie auto. Er zit echt finesse in qua belijning en uitstraling. Een enorme verbetering ten opzichte van de voorgaande modellen. Toen we de gelegenheid hadden om een week met een demo op stap te gaan, waren we snel overtuigd, want hij rijdt ook uitstekend en zuinig. Daarnaast proberen we een chauffeur altijd inspraak te geven als we een auto moeten vervangen. Niet alleen ik zag de nieuwe Iveco wel zitten, chauffeur Arno ook. Wat dat betreft zaten we meteen op één lijn."

Sterk in vervoer van melk

Peter Mulder RMO & Tanktransport vindt zijn oorsprong meer dan zestig jaar geleden. In Rouveen, onder de rook van Zwolle, nam Arend Mulder in het jaar 1959 zijn eerste melkbussenrit aan van de plaatselijke zuivelfabriek. Toen in 1974 de eerste veehouder een melkkoeltank aanschafte, werd Arend Mulder gevraagd om de melk op te halen met een door de fabriek beschikbaar gestelde RMO, die achter een landbouwtrekker gekoppeld kan worden. Een aantal jaar later werd besloten om definitief te stoppen met het vervoeren van melkbussen. Het aantal boeren met een koeltank nam sterk toe, waardoor het RMO-rijden een dagtaak werd.

In 1990 kwam het verzoek om te gaan werken met vrachtwagens. Arend Mulder was al in het bezit van een transportvergunning en besloot de uitdaging aan te gaan. Met succes, want het bedrijf groeide snel. Vanaf 2000 nam Peter Mulder het bedrijf geleidelijk over van zijn vader. Anno 2021 rijden er acht RMO's voor dezelfde plaatselijke zuivelfabriek in Rouveen. Jaarlijks wordt zo'n 150 miljoen kilogram en meer dan twintig verschillende soorten melk opgehaald bij ruim 350 veehouderijen, voornamelijk in het noordoosten van Nederland.

Naast het RMO-vervoer heeft Peter Mulder inmiddels diverse moderne combinaties, die tanktransporten verzorgen in heel Noordwest-Europa en één combinatie die vloeibare veevoeders transporteert. Naast vloeibare zuivel wordt incidenteel ook plantaardige olie of vruchtensap vervoerd. In totaal telt het transportbedrijf uit Staphorst nu zestien vrachtwagens. Er zijn 28 chauffeurs in dienst. Op de bedrijfslocatie in Staphorst beschikt Peter Mulder over een moderne bedrijfshal, met middelen om klein onderhoud en spoedreparaties zelf uit te kunnen voeren.

Chauffeur Arno Kruidhof, sinds tweeënhalf jaar werkzaam voor Peter Mulder RMO & Tanktransport, gaat sinds kort op pad met de Iveco S-Way en dat bevalt hem prima. "Dat was al zo toen ik vorig jaar een week met het model had kunnen rijden. Ik vind het ook gewoon een hele mooie auto. Dus toen ik mijn wens mocht uitspreken voor mijn nieuwe wagen, zei ik: doe mij maar een Iveco." De nieuwe cabine van Arno is uitgerust met alles wat hij nodig heeft voor comfortabele ritten: leren stoelen, koelkast, magnetron. "Ik ben er supertevreden mee!"

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
20-04-2017
Huenestein_1-1400.jpg

De Scania R450 van Huenestein in BIGtruck

In BIGtruck nummer vier lees je onder meer alles over deze schitterende combinatie. Het is de Scania R450 van…
Nieuws
29-08-2016
GCA2.jpg

Twaalftal Renault T trucks voor GCA

GCA Transport uit Moerdijk heeft twaalf nieuwe Renault Trucks T 460 trekkers in gebruik genomen. Met dit twaalftal…
Nieuws
25-01-2019
RTE-1-pers-2019.jpg

Light Scania P360 trekkers voor RTE

RTE, een onderdeel van RMI, in Rotterdam nam recent twee Scania’s P360 4x2 trekkers in gebruik voor het transport van…