Johan Elfrink met Zetros naar Afrika Eco Race

Nieuws
08-12-2017 | Door Iep van der Meer

Johan Elfrink gaat definitief meedoen aan de Afrika Eco Race 2018 met zijn nieuwe rallytruck, de Mercedes-Benz Zetros. Vanavond werd de truck onthuld tijdens een feestelijke presentatie bij Mercedes-Benz dealer Wensink in Zwolle.

Johan sleutelde een aantal jaren aan de Zetros en dat kun je zien. De truck is bijzonder doordacht opgebouwd met veel leuke nieuwe details. Zo dient de luchttoevoer voor de motor die over het cabinedak loopt tevens goed voor het koelen van de inzittenden. Nieuw is ook dat Johan alle originele systemen zoals ABS en ESP heeft laten zitten op de Zetros. ,,De meeste teams bouwen trucks op uit losse delen die ze overal vandaan halen. Daardoor werken de geavanceerde systemen dan niet, maar wij hebben uitsluitend originele Mercedes onderdelen toegepast. Daardoor functioneert alles zoals dat ooit bedacht is. Dat geeft vooral een stuk extra veiligheid'' aldus Elfrink.

Helemaal nieuw is het zogenaamde BIP systeem. Dat staat voor Body Impact Protection en dat komt er op neer dat er onder de stoelen schokdempers gemonteerd zijn. Die dempers kunnen bij een grote impact zoals bij een crash energie absorberen waardoor het lichaam minder te lijden heeft. Opvallend is verder dat Johan het Zetros dashboard heeft laten zitten. Ook het stuurwiel is nog origineel. 

De truck ziet er bijzonder goed uit en met zijn stoere neus wordt dit een magneet voor fotografen en camera's. Johan neemt met de stoere nieuwe truck mee aan de Afrika Eco Race die op oudejaarsdag in Monaco van start gaat. Vervolgens gaat de rally door Marokko, Mauretanië en Senegal. De rally eindigt op 14 januari bij de Senegalese hoofdstad Dakar aan het beroemde Lac Rose. In totaal zullen de deelnemers 6500 kilometer afleggen waarvan ruim de helft uit special stages bestaat. Naast Johan Elfrink gaan ook Gerard de Rooy en Wuf van Ginkel naar Afrika. ">Lees hier wie er nog meer deelnemen aan deze rally, en wie er naar die andere rally in Latijns Amerika gaan. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-01-2019
4Z0A0889-1400.jpg

Rallyupdate uit Afrika!

Het rallyseizoen is begonnen en zowel in Afrika als in Peru worden rally’s gereden. De Afrika Eco Race is al een paar dagen onderweg…
Nieuws
20-01-2020
Elfrinkfinish.jpg

Elfrink beste Nederlander in Africa Eco Race

In de Africa Eco Race is Johan Elfrink met zijn Mercedes-Benz Zetros als beste Nederlander in het truck klassement…
Nieuws
27-10-2018
Elfrink_3-1400.jpg

Johan Elfrink naar Afrika met de Zetros

Het All Star Rallyteam van Johan Elfrink neemt begin 2019 deel aan de Africa Eco Race. Net als vorig jaar zet het…