Jubileumtruck voor jarig Vos Transport Zaltbommel

Nieuws
01-10-2024 | Door Maarten van der Westen

Afgelopen weekend was het groot feest bij Vos Transport. Niet alleen werd het 100-jarig jubileum gevierd, maar ook een speciale jubileumtruck onthuld.

Het begon allemaal in 1924 met Aart Vos en zijn echtgenote Magritha Vos-Smits, die een bodedienst begonnen. Hiervoor vervoerden ze met paard en wagen al melk voor boeren uit de omgeving van Nederhemert. De werkzaamheden breidden zich snel uit, van het transport van voeders, fruit en zelfs vee. Al snel deden de eerste vrachtwagens hun intrede bij Vos Transport.

Het familiebedrijf groeide gestaag, mede dankzij enkele opdrachtgevers die het bedrijf decennia lang trouw bleven. Naast vrachtwagens vervoert het bedrijf ook lading met binnenschepen. In de afgelopen jaren beperkte men het aantal bestemmingen: niet langer reed met naar Italiƫ of Hongarije. Logistieke dienstverlening en warehousing werden belangrijker. De verhuizing naar Zaltbommel paste in deze wijziging: hier beschikt men over 50.000 m2 opslagruimte.

Dit jaar bestaat Vos Transport 100 jaar, dat afgelopen weekend uitgebreid werd gevierd. Hierbij werd ook een speciale jubileumvrachtwagen onthuld. De DAF XF+ 480 FT is opgebouwd in de bekende stijl van Vos Transport en voorzien van een speciale oplegger. Hierop is de hele geschiedenis van het bedrijf te zien.
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-04-2018
Feestje3LR.jpg

Genoten van het DAF jubileumfeestje!

Deze week heeft DAF Trucks de internationale vakpers te gast gehad in Eindhoven, op de fabriek, in het museum en op…
Nieuws
20-02-2018
Volvo_Trucks_Series_1_1928_-_T24-1982-96.jpg

Jubileumjaar voor Volvo Trucks

Dit jaar is het precies negentig jaar geleden dat zowel Volvo als DAF werden opgericht. Beide bedrijven ontstonden in 1928,…
Nieuws
20-08-2018
John-Tarrent-and-his-DAF-2100-from-1984.jpg

Wie rijdt er nog met een oude DAF?

DAF Trucks is op zoek naar de oudste truck die nog steeds voor transporttaken wordt ingezet. De zoektocht richt zich…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coƶperatief U.A.