Nieuws
02-10-2018 | Door Iep van der Meer

Jumbo Supermarkten investeert in een gemechaniseerd nationaal distributiecentrum in Nieuwegein. Op industrieterrein De Liesbosch verreist op een terrein van 20 hectare een pand met van 45.000 vierkante meter.

De centrale ligging van Nieuwegein zorgt ervoor dat de afstanden naar de winkels en de regionale distributiecentra relatief lager zullen zijn dan momenteel het geval is. Vanzelfsprekend zal dit bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Jumbo wil voor de nieuwbouw in Nieuwegein de hoogste BREEAM-certificering realiseren. Om voor dit duurzaamheidskeurmerk in aanmerking te komen, zal Jumbo zoveel mogelijk gebruikmaken van duurzame en energiebesparende bouwmaterialen en verlichting. Daarnaast wordt de nieuwbouw voorzien van zonnepanelen en een installatie die zoveel warmte levert, dat er geen traditionele verwarming nodig is.

Het magazijn wordt grotendeels geautomatiseerd door techniek van Wiltron. De Order Picking Machine (OPM) zorgt ervoor dat zo’n 75% van de artikelen gemechaniseerd op de rolcontainer wordt geplaatst. In het Dynamic Picking Ssyteem (DPS) worden kratten met behulp van een Pick by Light systeem gepickt en eveneens automatisch in een rolcontainer geplaatst. De overige artikelen worden handmatig verzameld. De grootste voordelen hiervan zijn dat de rolcontainers zo efficiënt mogelijk worden gevuld, waardoor het aantal transportbewegingen wordt verminderd. Daarnaast sluit de volgorde van stapeling van de rolcontainer aan op de wijze waarop de producten in de winkels in de schappen staan. Zo kunnen de producten eenvoudiger verwerkt worden en zijn ze sneller beschikbaar voor de klant.

Vanuit het nieuwe DC zullen de zogenaamde ‘medium en slow move producten’ worden gedistribueerd door heel Nederland. Het aantal artikelen in deze categorie langer houdbare producten zal de komende jaren stijgen tot ruim 14.000 stuks. Naast dit centrale, nationale DC blijven er regionale DC’s voor de verse waren. Het nieuwe DC in Nieuwegein zal in 2020 operationeel worden.

Op de foto zie je de directie van het familiebedrijf bij het slaan van de eerste paal.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-11-2018
Transn-002_LR.jpg

Burgers Carrosserie restaureert Transneerlandia trailer

Carrosserie- en trailerbouwer Burgers uit Aalsmeer, bekend van onder meer de dubbeldeks trailers…
Nieuws
14-11-2019
Jumbo_Scania20220pers202019.jpg

Hallo Scania Nextgen!

Nog meer Scania nieuws vandaag: Jumbo Supermarkten heeft een mooie order voor 44 nieuwe Scania trekkers van de types G410 en G450,…
Nieuws
21-01-2022
JumboVisma.jpg

Vijf Scania's voor wielrenteam Jumbo Visma

Het Jumbo Visma wielrenteam heeft maar liefst vijf Scania 410R Highline 6x2 bakwagens aangeschaft met een fraaie…