Kenworth Trucks naar Nederland!

Nieuws
27-05-2016 | Door Iep van der Meer

Het Amerikaanse truckmerk Kenworth komt naar ons land. DAF trucks dealer Bakker Bedrijfswagens gaat de stoere Amerikaanse trucks verkopen vanuit hun vestiging in Barneveld.

Met Kenworth haalt de Bakker Bedrijfswagen Groep het tweede Paccar merk binnen. De Barneveldse vestiging wordt naar verluid een officiële 'Full Sales & Service dealer' van het Amerikaanse truckmerk.Dat wil zeggen dat hiermee het recht om de Kenworth Trucks in Nederland te mogen verkopen officieel binnen is. Hiermee wordt Bakker Bedrijfswagens eigenlijk ook meteen importeur want ook de homologatie van de trucks moet nog geregeld worden. Een Europese typegoedkeuring voor Kenworth Trucks bestaat namelijk volgens onze informatie nog niet.

Grote aantallen zullen er niet verkocht worden, daarvoor sluit de Amerikaanse techniek onvoldoende aan op de Europese wetgeving. Toch is er wel degelijk een afzetmarkt voor beperkte aantallen Kenworth Trucks in nederland, al was het maar voor speciale toepassingen.

 

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
29-08-2018
KW1-1400.jpg

Miles miljonair op Meer

Gisteren kwam ik bij Meer-Hazeldonk ons landje weer binnen en daar vond ik deze stoere oude Kenworth. De Nederlands gekentekende…
Nieuws
11-01-2019
KWcrop1.jpg

Elektrische Paccar Waterstoftruck

Tijdens de CES beurs in Las Vegas gaat het eigenlijk om Consumer Electronics. Toch presenteert ook de truck industrie…
Nieuws
24-08-2020
Kenworth_K500_geel.jpg

Paccar en DAF stoppen met de oude XF

Met het beëindigen van de productie van de Kenworth K500 en de introductie van de laatste generatie DAF XF in Brazilië,…