Kris Kristofferson, oftewel Rubber Duck, overleden

Nieuws
30-09-2024 | Door Maarten van der Westen

Vandaag bereikte ons het trieste nieuws dat een legende in de vrachtwagenwereld niet meer is: Kris Kristofferson is overleden. Zijn personage Rubber Duck uit de film Convoy is bij velen echter nog springlevend.

Volgens familie is de Kristofferson op 88-jarige leeftijd vredig overleden, zo meldt NOS. Daar herinneren ze hem vooral als succesvol country-zanger, die samenwerkte met Janis Joplin en Johnny Cash. Voor vrachtwagenliefhebbers was Kristofferson echter bekend als de acteur die Rubber Duck speelde uit de succesvolle truckersfilm Convoy uit 1978. Die film veroorzaakte een enorme rage: ook in Nederland begon de vrachtwagen-gekte die we nu kennen met het legendarische optreden van Kristofferson.

In de film wordt Rubber Duck tegen wil en dank het boegbeeld van chauffeurs, die zich verzetten tegen corrupte agenten en politici die alles beloven en niks veranderen. Voor de chauffeurswereld heeft de film Convoy, met Kristofferson in de hoofdrol, veel betekend. Een aantal jaar geleden, in coronatijd, publiceerden we in ons magazine een artikel over Convoy, waarbij we stellen dat wat toen speelde, nog altijd actueel is. Nog altijd worden chauffeurs gezien als de slechteriken. Alleen daarom is de film al het bekijken waard.

Lees hier het artikel over Convoy in BIGtruck Online Magazine 09-2020

Foto van Kristofferson uit 2017: credits Wikimedia / joergens.mi

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-02-2022
Fryslan_Convoy_2.jpg

Protest convooi tegen coronamaatregelen en dure brandstof

Vandaag trok voor de tweede keer een konvooi trucks door Noord Nederland uit protest tegen de…
Nieuws
05-11-2020
convoy2.jpg

Het begon allemaal met Convoy!

Wie al wat ouder is herinnert zich vast de film Convoy. Het was deze film die in 1978 de trucking cultuur in gang zette.…
Nieuws
10-03-2021
convoy-168.jpg

Britse Convoy truckshows op de agenda!

In Nederland is er nog geen zicht op de grote truck evenementen maar de Britten gaan weer los. De drie 'Convoy'…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.