Langer dan 48 uur in België? Formulier invullen!

Nieuws
30-07-2020 | Door Tim de Jong

Nu de coronacrisis verergert in de regio Antwerpen, heeft België een nieuw formulier in het leven geroepen, het zogenaamde ‘’Passenger Locator Form’’. De Belgische TLN, Febetra,  heeft een toelichting gegeven waardoor duidelijk is geworden wat deze wijziging voor Nederlandse vervoerders betekent. Een Nederlandse chauffeur die langer dan 48 uur onafgebroken in België werkzaam is, ">moet dit formulier invullen en versturen naar PLFBelgium@health.fgov.be).

Op het formulier staat de vrachtwagen niet als specifiek vervoersmiddel vermeld. De auto kan in dit geval als voertuig aangevinkt worden. De chauffeur dient het ingevulde formulier daarnaast ook bij zich hebben tijdens zijn verblijf in België.

Nederlandse chauffeurs die in België enkel laden en/of lossen óf er doorheen rijden in minder dan 48 uur, hoeven dit formulier dus niet in te vullen. Er hoeft geen bijkomend bewijs geleverd te worden van het feit dat de chauffeur minder dan 48 uur in België is geweest.

Aan de hand van CMR’s en tachograaf kan de chauffeur in het geval van problemen wel aantonen dat hij geen 48 uur non-stop op Belgisch grondgebied verbleef. De quarantaineverplichtingen voor degene die uit de rode zones komen zijn niet van toepassing op de transportsector.

De Febetra is met de Belgische overheid in gesprek om te kijken of de transportsector volledig vrijgesteld kan worden van het invullen van dit formulier. TLN zal met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat contact opnemen met het verzoek contact op te nemen met het Belgische ministerie om beroepschauffeurs van deze maatregel te vrijwaren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-12-2020
129135447_1315841415422545_3147mort300521547254667_o.jpg

Verplichte dode hoek stickers voor Frankrijk

Vanaf 1 januari verplicht Frankrijk speciale dode hoek stickers voor alle trucks, combinaties en touringcars.…
Nieuws
22-08-2017
Belgie-Hazeldonk-MeerLR.jpg

TLN boos op België vanwege tolproblemen

TLN heeft geen goed woord over voor de situatie rond vrachtwagentol in België. Volgens TLN wordt er scherp gehandhaafd,…
Nieuws
09-04-2020
Verkeer_crisis_LR.jpg

TLN: 'Crisis leidt tot ruim 32% omzetverlies'

Meer dan 1100 transport- en logistieke bedrijven hebben de vragenlijst van TLN ingevuld. De resultaten zijn…