Largest Parade of Trucks op 10 september

Nieuws
31-07-2016 | Door Iep van der Meer

De organisatie van 'The Largest Parade of Trucks' is op zoek naar deelnemers die mee willen helpen om deze rit tot een succes te maken. Het initiatief van de Femke Foundation verdient alle steun en inschrijven kan gewoon nog steeds!

Het evenement wordt gehouden op militair oeffenterrein 'De Vlasakkers' in Amersfoord/Soest. Daar zal op zaterdag 10 september de recordpoging gedaan worden om het langste rijdende konvooi met vrachtwagens te vormen. Alle trucks en combinaties die op de Nederlandse wegen mogen rijden zijn toegestaan maar losse trekkers mogen niet meedoen. Per truck wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de organisatie maar alles wat overblijft is voor de Femke Foundation.

En wat doet die Femke Foundation nou eigenlijk zul je jezelf afvragen. Nou, dat is een stichting die zich inzet voor aandacht voor onbekende en veelal niet zichtbare ziektes. Voorbeelden van deze ziektes en aandoeningen?

AGS  Syndroom van Apert  Ziekte van Batten  Celebrale Parese (CP)  CMTC (Van Lohuizen syndroom)  Constitutioneel eczeem  Cushing of Addison Epidermolysis Bullosa (EB)  Ziekte van Fabry  Gastroparese  Ziekte van Kawasaki  Malrotatie in de dunne darm  ME/CVS  Mozaïek Trisomie 8Niemann Pick type 3  Parry-Romberg syndroom  Prader Willi syndroom Progressieve North Sea Disaster (GOSR2)  Syndroom van Sjögren & IT en nog veel meer andere aandoeningen. 

Veel van deze ziektes zijn niet, zoals vele anderen, onder de aandacht van het grote publiek gebracht. Soms is er geen patiëntenvereniging voor, soms ook geen stichting of fonds die iets voorde patienten kan betekenen! Dat is waar de stichting Femke Foundation in actie komt, onder meer door leuke evenementen te organiseren.

Femke Foundation, The ride for You is zo'n activiteit waarbij patienten een dagje mee mogen rijden met allerlei spannende sportwagens. Deze keer gaat het echter om vrachtwagens, maar dan niet als truckrun. Er wordt namelijk niet meegereden. De recordpoging is puur om publiciteit en geld in te zamelen voor de stichting.

Er rijdt zelfs een speciale trailer rond waar sponsors een blok op kunnen kopen voor het goede doel. Meer info voor sponsors"> vind je hier!

De organisatie is in handen van de Femke Foundation zelf in samenwerking met Truckers voor Goede Doelen. Gangmakers achter die club zijn Evert Morren, Ben Lucassen en Edwin Dokter. 

Laat deze mannen zien waar we voor staan met ons allen en meld je aan via ">deze link!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-06-2016
Largest-Parade.jpg

The Largest Parade of Trucks: Locatie bekend!

De locatie voor het langste konvooi ter wereld is bekend, het wordt De Vlasakkers in Amersfoort/Soest. Op…