Nieuws
11-07-2024 | Door Maarten van der Westen

Net als zijn vader rijdt Lazlo Muijzers uit Heythuysen als eigenrijder op Italië en Spanje. Weloverwogen koos hij ervoor te starten met een gebruikte Scania. Het werd een R450.

“Natuurlijk kriebelde het richting een 500S”,vertelt Lazlo. “Maar als ik zie hoeveel dat scheelt met deze zeer jong gebruikte R450 die net 164.000 kilometer op de teller had, dan heb ik de juiste keuze gemaakt. Eerst maar eens geld verdienen. En dat lukt beter naarmate je minder maandelijkse kosten hebt.” De Scania uit de Premium Selection heeft 12 maanden garantie. Bovendien betaalt Lazlo de eerste vier jaar niets aan het onderhoudscontract.

“Ik vind die R cabine met de lage motortunnel wel heel stoer. Toch kan ik er met mijn 1.80 meter goed staan. Daarbij is deze auto helemaal ideaal voor Spanje en Italië. Hij heeft een retarder met ACC, luchtvering rondom én standkoeling”, vertelt de trotse eigenrijder. “Ik heb inmiddels een kleine 30.000 km met de auto gereden. Ik vervoer vanuit Spanje terug vaak tegels en marmer. Dus dan zit de auto echt aan het gewicht. Dan loopt hij zo rond de 1 op 3,6. Maar als het een beetje lichter is, schiet hij zo naar de 1 op 4,6 toe. Dat is toch heel netjes? En bovendien heb ik 1.200 liter tanks en is de diesel in Spanje veel voordeliger. Dus daar heb ik niets over te klagen.”

Al jaren wilde Lazlo eigenrijder worden, net als zijn vader. Nu hij 36 is, vond hij het hoog tijd voor deze stap. “Mijn vriendin heeft het een tijdje aangekeken maar vond toen toch dat ik uiteindelijk mijn hart moet volgen. Volgend jaar gaan we trouwen. Nou, de trouwauto hebben we al.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-04-2020
Jarno-van-Leent_Scania-2LR.jpg

Nieuwe, fullspec Scania S650 voor Jarno van Leent

“Toen twee weken terug die corona-ellende begon, dacht ik wel van “waar ben ik aan begonnen”, meldt Jarno…
Nieuws
24-01-2020
PolitieMunster.jpg

Enorme boete voor eigenrijder bij Münster

Een Duitse eigenrijder liep gisteren tegen een enorme boete aan bij Münster. Geknoei met het uitlaatsysteem,…
Nieuws
14-07-2020
Toon1.jpg

Het bijzondere rood van de showtruck van Toon Meesters

Eigenrijder Toon Meesters heeft nog één keer een truck laten opbouwen naar zijn voorkeuren. Volkszanger…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.