Nieuws
28-12-2018 | Door Iep van der Meer

Het bekende transportbedrijf M. Zijderhand BV uit Waddinxveen krimpt de vloot drastisch in. Het bedrijf kromp in de afgelopen tijd al van tien naar zeven trekkende eenheden maar nu blijft er slechts één combinatie rijden. Directeur Martin Zijderhand gaat vanaf 1 januari zelf met die laatst overgebleven Volvo in de bedrijfskleuren aan de slag. De overige trucks staat voor een groot deel te koop bij Kleyn Trucks.

Wij spraken Martin Zijderhand over deze ontwikkeling: ,,Het is de laatste jaren steeds lastiger om nog een fatsoenlijk rendement te draaien en winst te halen. De risico’s zijn groot, de kosten hoog en de rendementen zijn laag. Daarbij komt dat we de afgelopen drie jaar twee keer schade ondervonden van een faillissement van een opdrachtgever. Op die manier boer je al snel achteruit en dat kan niet de bedoeling zijn. Vandaar de beslissing om alleen verder te gaan met één auto''. Zijderhand heeft bemiddeld voor de chauffeurs waardoor de meesten aan het werk kunnen voor G.A. van Velthoven in Kwintsheul. Dit bedrijf nam ook een aantal opleggers over. Verder zijn er chauffeurs naar SFM Logistics in Bleiswijk gegaan. Martin: ,,Aardig is dat één chauffeur aangaf voor zich zelf te willen beginnen. Die heeft één van de trekkers overgenomen’’.

M. Zijderhand Transport is voornamelijk actief in het transport van groenten en fruit naar bestemmingen in Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf werd opgericht door de opa van Martin waarna zijn vader het met één truck voortzette. Sinds 1986 was Martin betrokken bij het bedrijf en sindsdien groeide het uit tot maximaal elf trucks. Met de stap die nu gezet wordt is Martin dus terug op het oude niveau waarmee hij begon. Daarmee wordt de traditie van het familiebedrijf M. Zijderhand Waddinxveen voortgezet, en dat is mooi!

Op de foto zie je Martin Zijderhand zelf.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-03-2021
164070017_3849334638481438_584024423844204875_o.jpg

Duurzaamheid door hergebruik Heiwo Carrosserieën

Duurzaamheid is ook dat je langer gebruik maakt van je spullen spullen. Dat is ook het credo van Velthoven…
Nieuws
12-02-2020
JPVis.jpg.jpg

Fusie tussen Hartman Expeditie en J.P. Vis

Hartman Expeditie is een samenwerking aangegaan met J.P. Vis uit Kwintsheul. Eind vorig jaar fuseerde Hartman…
Nieuws
10-01-2017
Kloosterhuis2.jpg

Hoge Renault T voor Kloosterhuis

Trouwe Renault rijder Jakob Kloosterhuis uit Scheemda heeft zijn Magnum ingeruild voor een nieuwe Renault T. Uiteraard…