Nieuws
22-01-2020 | Door Iep van der Meer

Ook in Noorwegen heerst een chauffeurstekort en daar rijden ook een aantal Nederlandse chauffeurs. Zo ook Marcel Willemsen. Hij rijdt al bijna 10 jaar in het Scandinavische land en dat bevalt hem uitstekend. Sinds kort hij voor Tomren Transport met een fraaie combinatie.

Marcel reageerde op een bericht over Scania Winter in het Noorse Trysil. Daar waren we vorige week inderdaad en daar lees je binnenkort alles over in BIGtruck online magazine. Tot een 'live' ontmoeting met Marcel is het niet gekomen na zijn berichtje. Persreizen zijn altijd kort en snel, en wij waren inmiddels al weer terug in Nederland. Hij stuurde wel bijgaande foto's op van zijn fraaie Volvo combi. Typisch een Noors span met zes assen en een hoogte van 415 cm.

Marcel: ,,Ik woon hier nu tien jaar en de eerste jaren werkte ik voor Bring als combichauffeur. Sinds kort werk ik voor Tomren Transport. Eerst met een trekker- oplegger maar sinds kort met dit span. Deze FH16 750 combi is twee jaar oud nu en ik vind het helemaal geweldig rijden. Het is veel stabieler en bovendien heeft de Volvo automatische sneeuwkettingen. Die heb ik nog niet gebruikt maar het is wel fijn om te hebben. Trouwens, nu ik er over nadenk, ik rij al 28 jaar op vrachtwagens en ik heb eigenlijk nog nooit kettingen gebruikt!'' 

Marcel is enthousiast over zijn werk: ,,Het werk brengt me door heel Noorwegen, regelmatig zijn dat ritten tussen Oslo en Alesund/Molde maar eigenlijk rij ik overal in Noorwegen. Schitterend en afwisselend werk is het. En ja, er worden nog steeds chauffeurs gevraagd hier. De omstandigheden zijn uitdagend met veel sneeuw en ijs, en dat vraagt om de nodige ervaring en inzicht, dat spreekt voor zich.'' Het loon in Noorwegen ligt wat hoger dan in Nederland maar daar staat tegenover dat het leven er ook fors duurder is. ,,Een brood kost hier zomaar vier Euro, dus dat zegt wel wat. Ik denk dat de verhouding ongeveer het zelfde is dan als je in Nederland leeft voor een Nederlands loon''.  

Voor wie belangstelling heeft om in Noorwegen als chauffeur aan de slag te gaan raadt Marcel " target="_blank" rel="noopener noreferrer">deze link aan. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-09-2020
Sties_Volvo_4.jpg

Sties zette de toon in koel- en vriestransport

De Noorse carrosseriebouwer Bussbygg, gevestigd in Skala, niet al te ver van Alesund, heeft een van zijn…
Nieuws
15-02-2017
16602659_1984447765116185_3839316773029264092_n.jpg

Barrelchallenge over Atlantic Road

De deelnemers aan de BarrelChallenge zijn diep in Noorwegen. Vandaag bereikte het konvooi inclusief de DAF truck van…
Nieuws
19-02-2020
vlantana.jpg

Vlantana vertrekt uit Noorwegen

Het Litouwse transportbedrijf Vlantana sluit zijn Noorse vestiging per 1 maart aanstaande. Dit is een gevolg van cabotage-eisen…