Mark Klene: I-Save doet het boven verwachting

Nieuws
15-11-2019 | Door Iep van der Meer

Eigenrijder Mark Klene rijdt sinds een paar weken met een nieuwe Volvo FH460 I-Save. In het zware werk in de bouwlogistiek is het extra koppel van 300 Nm door de Turbo-compound techniek een uitkomst voor hem: ,,Dat extra koppel merk je direct maar daarnaast is ook het verbruik verrassend laag. Deze truck is eigenlijk nog niet eens ingereden maar ik scoor er nu al hele mooie cijfers mee. Dat belooft veel voor de toekomst’’.

De Volvo FH460 I-Save is uitgevoerd als 6x2 voorloopas trekker met rondom luchtvering en een Globetrotter XL cabine. De trekker is uitgerust met een PTO en een hydrauliek set, een AdBlue tank achter de cabine en de accu’s achter in het chassis. Dankzij die slimme opbouw bleef er ruimte voor 550 liter brandstof in de standaard Volvo tanks. Mark rijdt voornamelijk binnen Nederland in opdracht voor Combex Bouwlogistiek met een Langendorf binnenlader. Daarmee worden sledes met prefab betonelementen voor de bouw geladen. De bodemloze oplegger rijdt om zo’n slede heen waarna de hydrauliek het geheel omhoog lift. Op deze manier kunnen ook hoge elementen zoals complete wanden tot bijna vier meter hoogte vervoerd worden.

Weer Volvo

Mark Klene heeft enorm veel ervaring met Volvo trucks maar hij is niet ‘merkziek’ zoals hij dat zelf noemt. ,,Ik heb ook vroeger jarenlang met Volvo gereden en dat is me altijd prima bevallen. Mijn vorige auto was ook een Volvo FH en die heeft het goed gedaan. Met het oog op het werk in de bouw had ik echter een 6x2 nodig, en hoewel ik wel even rondgekeken heb is het toch weer een Volvo geworden. Belangrijk bij die keuze was ook mijn relatie met Volvo trucks dealer Nijwa. Daar komt bij dat er hoog opgegeven werd over de nieuwe generatie met I-Save en Turbocompound techniek. Ik moet zeggen dat deze trekker die beloftes nu al waarmaakt met een verbruik van rond de 1 op 3,6 in de eerste weken. Dat haalde ik met de vorige FH niet in dit werk, en dat terwijl deze nog niet eens los is’’.

KM Internationaal Transport

Mark is vennoot bij KM Internationaal transport uit Drachten. Als eigenrijder bij KM Trucking maakt hij gebruik van de diensten van het centrale administratiekantoor ITS. Mark: ,,Die ontzorgen mij in alles, waardoor ik mij kan focussen op datgene waar ik goed in ben. Zij regelen de gemeenschappelijke administratie, inkoop van voertuigen, brandstof, verzekeringen etc.. Door het uitbesteden van al die zaken kan Mark zich volledig richten op zijn eigenlijke werk, het rijden. Mark Klene rijdt al ruim acht jaar tot volle tevredenheid voor deze organisatie.     

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-10-2019
Volvo_FH_met_I-Save_voor_Hessing_Logistiek_LR.jpg

32 Volvo’s FH met I-Save voor Hessing Logistiek

Met een order van 32 Volvo’s FH met I-Save met Turbo Compound zet Hessing Logistiek vol in op brandstofbesparing…
Nieuws
09-02-2021
Volvo_Maat_1.jpg

Tien Volvo's FH I-Save voor Van der Maat

In januari leverde BAS Trucks tien Volvo FH I-Save trekkers, dus met Turbo Compound motor, af aan Van der Maat…
Nieuws
14-04-2021
Schrier3.jpg

Broers Edwin en Martijn kiezen voor Volvo’s met I-Save

Voor het geconditioneerd transport van bloemen, planten en levensmiddelen heeft Schrier Int. Transport…