Maters Huissen neemt F.H. Peeters Montfort over

Nieuws
03-01-2022 | Door Tim de Jong

In 2018 is Transportbedrijf Maters Huissen BV gestopt met het internationale lange afstandsvervoer. Deze activiteit is destijds overgedragen aan een gespecialiseerde collega-vervoerder onder het credo ‘snoeien om te groeien’. Voor die groei-ambitie ligt de focus van Maters op vervoer ten behoeve van de bouw.

“Nadat we in de jaren daarna een mooi stuk organische groei hadden gerealiseerd, achten we de tijd nu rijp voor het doen van een overname”, zegt algemeen directeur Willem-Jan van Vorstenbos.

Overname 

Hij vervolgt: “recentelijk heeft Maters met de familie Peeters uit het Limburgse Montfort overeenstemming bereikt over de overname van Transportbedrijf F.H. Peeters & Zn. uit die plaats. Naast het vervoer van stukgoederen heeft Peeters een aanzienlijke activiteit in het vervoer van prefabbeton, met name van breedplaatvloeren. Dit is een mooie uitbreiding en verbreding van Maters’ bestaande opdrachtenportefeuille in dat segment.”

Prefab beton 

"Om de klanten in de regio Midden-Limburg optimaal te kunnen blijven bedienen zal de standplaats aldaar door Maters worden gehandhaafd," aldus het bedrijf. Na de overname beschikt Maters over een vloot van 115 trekkende eenheden. Maters is naar eigen zeggen marktleider in het vervoer van prefab beton met open trailers voorzien van zelflossende rollerkranen met een hefvermogen van 20 tonmeter en hoger. Afgelopen zomer heeft Maters in dat zware segment de allereerste volledig elektrisch aangedreven rollerkraan toegevoegd.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-03-2022
Preco_1.jpg

Dikke Renault T-High drie-asser voor Preco

Betovervoerder Preco heeft deze opvallende nieuwe Renault in gebruik genomen, die bol staat van de extra’s.
Nieuws
08-11-2016
HZ_Logistics.jpg

HZ Logistics neemt meerderheidbelang in Mooy Beheer

Koelvervoerder H.Z. Logistics B.V. uit De Lier neemt per direct een meerderheidsbelang in branchegenoot…
Nieuws
24-11-2016
tab-noorwegen.jpg

Van Duijn neemt Tanke Transport over

Op 1 januari 2017 is Van Duijn de nieuwe eigenaar van Tanke Transport uit Poeldijk. ''Dit past in de strategie van…