Meer verstekelingen gevonden in Engeland

Nieuws
12-07-2017 | Door Tim de Jong

Wie veel naar Engeland rijdt loopt nog altijd een verhoogd risico dat in de regio Calais verstekelingen aan boord klimmen. Nu wil het geval dat jij als chauffeur hier in Engeland voor beboet wordt, terwijl de verstekeling meteen asiel krijgt. Het aantal gevonden verstekelingen groeit nog steeds.

De afgelopen anderhalf jaar zijn dik 3.500 Britse chauffeurs en bedrijven beboet omdat ze verstekelingen aan boord hadden. Het leidde tot 7,8 miljoen pond boete die de Britse schatkist in vloeide. Dit is twaalf procent meer dan een jaar geleden.

Chauffeurs of vervoerders kunnen een boete van 2.000 pond tegemoet zien voor iedere verstekeling, wanneer is gebleken dat de chauffeur onvoldoende maatregelen heeft genomen om het aan boord klimmen van verstekelingen te voorkomen. Volgens de Britse TLN, de RHA komen er steeds meer migranten naar de Britse eilanden, ondanks dat de 'jungle' is ontmanteld in oktober vorig jaar.

Overigens was die hele opruimactie van het illegale tentenkamp bij Calais een vrij zinloze actie want inmiddels is de situatie al weer net zo hopeloos als voor de ontruiming. Het gedrag van de 'vluchtelingen' is sindsdien alleen maar agressiever geworden en dat heeft inmiddels al het leven gekost van een Poolse chauffeur.

De RHA klaagt steen en been dat er vrijwel geen bescherming is voor chauffeurs en trucks en dat chauffeurs de beste kansen maken wanneer ze het heft in eigen hand nemen. De RHA wil dat de overheid met andere wetten komt, die passen bij de bittere realiteit van alledag rond de beruchte passage. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-11-2016
Calais_LR.jpg

Het gaat weer beter met Calais

Sinds het 'slopen' van 'The Jungle' bij Calais, gaat het weer stukken beter met de haven. Er worden meer trucks verscheept,…
Nieuws
25-09-2017
MAN-Reining-verjongt-wagenpark_LR.jpg

Reining rijdt niet meer op Verenigd Koninkrijk

Reining Transport uit het Groningse Kolham mijdt voortaan het Verenigd Koningkrijk. Het bedrijf vindt de…
Nieuws
12-03-2019
Calais_LR.jpg

Britten slaan alarm over situatie in Calais

De Britse Road Haulage Association (RHA), de Britse variant van TLN, slaat alarm over de situatie in de haven…