Meeus, Hoefnagels en Verheul voortaan in het H.Essers rood

Nieuws
17-01-2024 | Door Iep van der Meer

De overname van Meeus, Hoefnagels in Asten en Verheul Transport in Twello door het Belgische H. Essers waren al een feit, maar nu verdwijnen de huisstijlen van die merken om plaats te maken voor het rood van H.Essers.

Transportbedrijf Hoefnagels in Asten werd in 2019 al overgenomen door H.Essers. Een jaar later werd Meeus Transport in Bergen op Zoom overgenomen en in 2022 viel ook Verheul Twello ten prooi aan de overnamedrift van de Belgen. Tot nu toe merkte je daar niks van, want de oude huisstijl van al die bedrijven bleef gewoon bestaan. Daar komt nu een einde aan. Voortaan is de naam van al die bedrijven H.Essers en wordt de rode huisstijl van dat bedrijf ingevoerd.

Bij de overname van Meeus ging het met name om de chemie- en verhuistak van het bedrijf. Voor de goede orde, de Hartog en Bikker bedrijven in dezelfde kleurstelling als Meeus bleven buiten de overname.

Met de invoering van een uniforme huisstijl van deze bedrijven verdwijnen er weer drie familiebedrijven uit het beeld op de wegen. Tevens maakt het H.Essers een stuk zichtbaarder op de weg. Het bedrijf ziet dit als een nieuwe belangrijke stap in de afwikkeling van de succesvolle overnamereeks van de voorbije jaren, met als doel de positie van H.Essers te versterken in de Nederlandse en Europese markt.

Het bedrijf staat in Europa bekend als toonaangevende logistieke speler in de chemie, healthcare en infrastructuur. Met de recente overnames van het chemiecluster en de verhuisbedrijven van Meeus Group en die van infralogistieke specialisten Gebroeders Hoefnagels Transport en Verheul Transport, heeft H.Essers die rol nu ook in Nederland voor wat betreft chemie- en infrastructuurlogistiek. De derde pijler van het bedrijf, healthcare, zal in de toekomst ook in Nederland deel gaan uitmaken van de verdere internationale groeiplannen. 

Ruim 1400 trucks

Volgens de eigen website van H.Essers omvat de vloot op dit moment 1420 trucks. Er werken meer dan 7,5 duizend mensen bij het bedrijf op de 89 locaties in 18 verschillende landen. Vorig jaar werd H.Essers nog veroordeeld wegens sociale uitbuiting van een Roemeense chauffeur. Hij werkte volgens het bedrijf voor de Roemeense tak van H.Essers maar daar ging de Belgische rechter niet in mee. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-06-2023
CB Tielbeke

Tielbeke neemt transport CB over

Tielbeke neemt het transport van CB over, inclusief chauffeurs, planners en wagenpark. 16 juni 2023 tekenden beide partijen…
Nieuws
29-06-2023
Nouwens Transport 2

Nouwens Transport overgenomen

Nouwens Transport Breda wordt overgenomen door de Belgische Dematra Group. Bij Nouwens werken 140 mensen, het bedrijf zal…
Nieuws
22-12-2023
Frigoscandia

Dachser neemt Frigoscandia over

Het Duitse Dachser neemt Frigoscandia AB over van Mutares SE & Co. KGaA, een private equity inversteerder. Frigoscandia…