Mendel krijgt geen gelijk van de rechter

Nieuws
22-06-2023 | Door Iep van der Meer

Wegrestaurant Mendel in Beekbergen tekende bezwaar aan tegen de instelling van een parkeerverbod door de gemeente. Helaas ging de rechter niet mee met Mendel, en mag de gemeente nu het parkeerverbod instellen. Binnenkort volgt overleg tussen de wegrestaurant houder en de gemeente.

Daarbij wordt een petitie overhandigd die inmiddels meer dan 10.000 keer getekend is. Bernadete Mendel tegen BIGtruck: ,,Wij vinden het hartverwarmend en heel lief hoe die actie is opgepakt. Via de media en social media is de oproep om die petitie te tekenen enorm goed aangeslagen en dat is een mooie steun in de rug. Vanavond gaan we de petitie overhandigen aan de Gemeente Commissie die uiteindelijk het besluit moet nemen om het parkeerverbod in te stellen.’’

Het parkeerverbod geldt voor de wegen in de buurt, waar nu plek is voor zo’n 25 combinaties. In totaal kunnen er nu rond de 120 trucks geparkeerd worden op het eigen terrein en op de boswegen in de buurt. Klachten van omwonenden over de geparkeerde trucks en de rommel die achterblijft zou de gemeente aangezet hebben tot het instellen van een parkeerverbod.

Wij houden het netjes

Bernadete: ,,De trucks staan keurig aan de kant en de rommel die achterblijft is beslist niet afkomstig van de chauffeurs, maar van toeristen en dagjesmensen. De chauffeurs weten hoe gevoelig het ligt en die laten echt niks achter. Bovendien is mijn schoonvader iedere ochtend bezig om de troep van die toeristen op te ruimen. Complete zakken met McDonnalds afval en zo. Dat doen we om van elke verdenking vrij te zijn, maar als dat parkeerverbod er komt dan houden we daar natuurlijk ook mee op’’.

Chauffeurs hebben een plek nodig

Het gaat Mendel niet in de eerste plaats om een derving van de omzet, maar om voorzieningen voor haar chauffeurs. ,,Natuurlijk kost het ons die plekken maar er zijn al zoveel parkeerplaatsen gesloten, die chauffeurs moeten toch ergens kunnen overnachten? Hier staan ze veilig, niemand heeft er last van en ze kunnen eten en ons sanitair gebruiken’’. Daarmee voorziet Wegrestaurant in een een basis behoefte voor chauffeurs. Laten we hopen dat de gemeente Apeldoorn dat ook inziet.

Teken de petitie hier!

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-03-2020
rakett2.jpg

De lijst groeit! Wegrestaurants staan klaar voor de chauffeur!

Het besluit om de horeca te sluiten werd een half uur voor de officiële lockdown afgekondigd…
Nieuws
14-06-2023
Mendel_LR

Wegrestaurant Mendel tekent bezwaar aan tegen gemeente

Wegrestaurant Mendel in Beekbergen is een populaire stop voor veel chauffeurs. Dat zorgt voor veel…
Nieuws
01-11-2016
Napoleon-5.jpg

Napoleon de dupe van afsluiting Merwedebrug

De veelbesproken afsluiting van de Merwedebrug in de A27 kost niet alleen het wegtransport handen vol geld.…