Mercedes met gelijmde haakarmopbouw voor Baetsen

Nieuws
20-03-2019 | Door Tim de Jong

Voor het vervoer van afvalcontainers in de regio Veldhoven heeft de Baetsen Groep een Actros 2643 LDNA 6x2 met StreamSpace-cabine en gestuurde dubbellucht achteras aangeschaft. 

In het multimerk wagenpark dat ruim 150 eenheden telt, is Mercedes met ca. 45 voertuigen goed vertegenwoordigd. Smeets Autogroep is hiervoor de vaste dealer.

Haakarmopbouw

Op het Actros chassis werd voor het specifieke werk een haakarm S25-6200 Low version opgebouwd. Nog niet eerder werd dit innovatieve systeem op een Mercedes-Benz Actros gemonteerd. Bijzonder aan dit 25 tons haakarmsysteem is dat het met speciale lijm op het chassis is bevestigd, een project van VDL. De grootste voordelen van lijmen ten opzichte van lassen of schroeven op het chassis, zijn de kortere montagetijd en de gewichtsreductie van ruim 100 kg. Ook is deze haakarm onder meer uitgerust met een speciaal hydraulisch systeem met een snelgangventiel voor probleemloze inbouw. Dit zorgt in de praktijk voor extra efficiëntie. Daarnaast is deze haak uitgerust met progressieve meetcilinders zodat het systeem zelfdenkend reageert en volautomatisch kan worden geprogrammeerd.

De Baetsen Groep

Baetsen Groep is een sterk groeiend familiebedrijf met meer dan 300 medewerkers op het gebied van Transport, Kraanverhuur, Recycling, Containers en Bouwstoffen. De vestigingen in Veldhoven, Son en Echt liggen centraal gelegen tussen de Randstad, de Rotterdamse en Antwerpse haven en het Ruhrgebied. De Baetsen Groep heeft de beschikking over meer dan 150 trucks die zowel nationaal als internationaal een combinatie van diensten bieden aan bedrijven, gemeenten en particulieren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-06-2016
Roon-3.jpg

FH500 8x4 Tridem voor Van Roon Rail BV

Van Roon Rail BV uit Asperen zet een fraaie nieuwe Volvo FH500 8x4 triple in. De truck wordt vooral ingezet voor…
Nieuws
13-09-2018
IEP_2030-1400.jpg

Nieuwe Actros weer zuiniger en schoner

Mercedes-Benz toont tijdens de IAA 2018 in Hannover de nieuwe generatie van de Actros. Verder verfijnde elektronica…
Nieuws
03-09-2020
KCB_1a_klLR.jpg

Compleet uitgeruste Mercedes Actros als visitekaartje

Sinds kort heeft Kuijpers Carp Baits (KCB) International uit het Brabantse Lieshout een nieuwe Actros…