Mercedes test de E-Actros Long Haul

Nieuws
03-08-2023 | Door Iep van der Meer

Mercedes-Benz is druk bezig met het testen van de E-Actros Long Haul. Deze truck wordt dit najaar gepresenteerd aan de pers in zijn definitieve vorm maar voorlopig wordt hij nog afgedekt door een camouflage wrapping.

De E-Actros 600 Long Haul wordt getest op het voormalige militaire terrein in Münsingen en op openbare wegen in de omgeving. Vooral de uitdagende Swabische Alp is met zijn hellingen een mooie locatie voor de testen onder wisselende omstandigheden. Mercedes is onderweg met zowel een bakwagen als een trekker- oplegger combinatie.

Zoals gezegd volgt de officiële presentatie dit najaar, om precies te zijn op 10 oktober. BIGtruck is natuurlijk van de partij! Daarna zal de serieproductie in 2024 op gang moet komen. De trucks zijn goed voor een range tot 500 kilometer op één acculading.

Facelift voor de Actros L

Opvallend is dat de nieuwe E-Actros een afwijkend ontwerp krijgt. De op de IAA gepresenteerde truck met het vlakke, dichte front zoals je hier onder ziet wordt het duidelijk niet, maar hoe de definitieve vorm er uit ziet blijft nog even een geheim. Wel is te zien dat de Actros een boller front krijgt. Dat nieuwe frontje verwachten we ook voor de diesel versies, wat een eerste grote facelift voor de Actros betekent.

Verder is te zien dat Mercedes er, net als Scania en DAF voor kiest om de spatborden aan het chassis te monteren in plaats van aan de cabine. Een langere cabine versie van de Actros, wat mogelijk zou moeten worden door het gestroomlijnde front, is nog niet gespot. Het is dan ook onduidelijk of Mercedes daarin DAF gaat volgen op dit moment.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
18-01-2024
Mercedes SK (2)-1400

De Mercedes-Benz 1938 V8 van Simon de Pater

Als je vandaag de dag een V8 wilt dan kun je nog maar bij één merk terecht. Vroeger (toen alles beter was)…
Nieuws
11-09-2023
Zetros 6x6 truck

100 Mercedes-Benz Zetros trucks voor Oekraïne

De Duitse regering heeft met een financieel steun initiatief de levering mogelijk gemaakt voor een order…
Nieuws
20-07-2023
Actros L Angry Bee (1)

Actros L 'Angry Bee' van Veenstra Meppel

Cornelis Veenstra uit Meppel heeft stevig uitgepakt met zijn nieuwe trekker. De eigenrijder begon in 2006 voor…