Mercedes zwaar transport trekker voor Braanker

Nieuws
11-08-2020 | Door Tim de Jong

Onlangs heeft Braanker Logistics uit Alblasserdam zijn eerste nieuwe Mercedes-Benz truck aan het wagenpark toegevoegd. Deze Actros 4163 SLT is tegelijkertijd de allereerste Actros van de nieuwste generatie (geen spiegels!) in Nederland die als SchwerLast Transporter (SLT) is uitgevoerd voor de inzet in het zwaar transport. Dealer Hogenbirk Bedrijfswagens uit Dordrecht coördineerde de opbouw en levering.

Voor de inzet in het exceptioneel transport heeft Braanker Logistics een nieuwe Actros 4163 SLT 8x4/4 in gebruik genomen. De Alblasserdamse vervoerder heeft de primeur met de allereerste nieuwe Actros SLT in Nederland. Net als de ‘gewone’ Actros van de nieuwste generatie is deze truck standaard voorzien van Mercedes-Benz innovaties als de MirrorCam en de nieuwe anticiperende cruise control Predictive Powertrain Control (PPC). Omdat de chauffeur regelmatig overnacht in de cabine, is deze voorzien van extra’s als een omvormer voor de magnetron, lederen bekleding, standairco en een entertainment set. Even praktisch als fraai zijn het spuitwerk, de toplichten en de lichtbak op de cabine. De Actros is verder nog voorzien van chroomaccenten in de grille.

Aandrijflijn

De Actros SLT doet zijn naam als SchwerLast Transporter eer aan met de 15,6-liter OM473 motor. Een 460 kW / 625 pk sterke zescilinder lijnmotor die goed is voor een imposante 3000 Nm trekkracht. De vier-assige trekker heeft twee aangedreven en twee gestuurde assen en is in combinatie met semi-diepladers inzetbaar tot 180 ton treingewicht. De Actros SLT wordt door Mercedes-Benz in Molsheim af fabriek getransformeerd tot zwaar transport trekker. Daar worden onder meer de voorloopas en installatie achter de cabine gemonteerd, bestaande uit de brandstoftank, accu en luchtketel. Samen met Voith ontwikkelde Mercedes-Benz de Turbo-Retarder-Koppeling. Deze slijtagevrije koppeling maakt een maximale belasting mogelijk bij het wegrijden en rangeren. Bovendien dient deze als retarder voor extra veiligheid. De Turbo-Retarder-Koppeling maakt in iedere situatie veilig optrekken, manoeuvreren en remmen mogelijk.

Zwaar werk lichter maken

De inzet in het exceptioneel transport vergt alle aandacht van Braanker Logistics. Mercedes-Benz maakt het zware werk lichter met de connectiviteitsservice Mercedes-Benz Uptime. Hogenbirk Bedrijfswagens monitort op afstand de technische staat van de Actros SLT en plant waar nodig  reparatie en onderhoud in. Hiervoor heeft Braanker een  Onderhoudscontract afgesloten bij Hogenbirk. Daarnaast wordt er met Fleetboard actief gecoacht op de rijstijl zodat ook in de zwaarste inzet efficiënt wordt omgegaan met brandstofverbruik en slijtage tot een minimum wordt beperkt.

‘Qua patet orbis’

Het in Alblasserdam gevestigde Braanker Logistics is een allround logistiek dienstverlener met een wereldwijde expertise van alle denkbare vervoersmodaliteiten en logistieke mogelijkheden. Het credo van de vervoerder is niet voor niets ‘Qua patet orbis’, hetgeen ‘zo wijd de wereld strekt’ betekent.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-11-2019
Vlastuin_2.jpg

Mercedes Actros SLT trekker voor G. Vlastuin

Mercedes-dealer Stern overhandigde onlangs de sleutels van een Actros 4163 8X4 LS SLT zwaar transport trekker…
Nieuws
05-02-2020
degier2-1400.jpg

Actros SLT voor De Gier Rotterdam

De Gier Rotterdam heeft een Mercedes-Benz Actros 4158 8x4 SLT met BigSpace-cabine in gebruik genomen. Met deze vierassige…
Nieuws
18-09-2019
Actros_1.jpg

Twee complete Mercedes Actros trucks voor Your Parcel partner

Your Parcel Partner B.V. in ‘s-Gravendeel heeft twee nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks aan…