Met een DAF CF naar de Barrel Challenge

Nieuws
22-10-2016 | Door Iep van der Meer

Team Scandinaviëtruckers gaat aan de Barrel Challenge deelnemen met een DAF CF bakwagen voor het goede doel. BIGtruck online magazine steunt dit unieke initiatief als mediapartner!

De Barrel Challenge is een rit met oude (personen) auto’s. Het idee is om met die oude auto’s, meestal in een ludieke uitmonstering, een lange rit te doen. De Barrel Challenge kent een zomer- en een winter editie en die laatste wordt gereden van 12 tot en met 17 februari door Scandinavië. Een kolfje naar de hand van 'Team Scandinaviëtruckers' dus, maar die krijg je natuurlijk niet in een personenauto!

Marc van der Veen van Scandinaviëtruckers: "Eigenlijk wilden we een oude auto opknappen om daarmee deel te nemen. De sponsorgelden zouden dan naar de 'Stichting Hoogvliegers' gaan. Dit plan bestond al langer maar het kwam er maar steeds niet van, totdat ik op Truckshow Appelscha Robin van Rooijen tegen kwam. Robin is van Van Rooijen Verhuizingen uit Rijnsburg en hij had net een oude DAF 85 CF bakwagen aan de kant gezet. Zo ontstond er al heel snel een alternatief plan. Waarom niet die DAF inschrijven voor de Barrel Challenge Winter Editie ? Na overleg met de organisatie mochten we meedoen met onze DAF en toen ging het ineens heel hard. We moesten alles nog voorbereiden en met name de kosten en de sponsoring moest nog van de grond komen."  

Uniek Truckteam

En zo kon het gebeuren dat Team Scandinaviëtruckers het eerste truckteam word in de geschiedenis van de Barrel Challenge. Samen met ruim 200 teams in personenauto’s zal de DAF 85 CF op 12 februari starten voor de ruim 4000 kilometer lange rit door Scandinavië. Een unieke kans voor sponsors om mee te doen, want op zo’n laadbak is lekker veel ruimte voor sponsornamen. Marc: "We hebben het plan opgevat om stickers op de laadbak te verkopen. We moeten natuurlijk zelf uit de kosten komen voor de brandstof en de veerboot en zo, maar alles wat we verder binnen halen aan sponsoring gaat direct naar de Stichting Hoogvliegers."

Uitdaging

Het rijden van 4000 kilometer in een relatief korte periode van zes dagen is een hele uitdaging, zeker door winters Scandinavië. Het zal dan ook het uiterste van mens- en machine vergen om dit tot een goed einde te brengen. De DAF zal op speciale winterbanden gezet worden en uiteraard gaan er sneeuw (ijs) kettingen mee. Verder worden er betonnen stelcon platen geladen voor wat meer tractie & assdruk. Toch zijn Marc en Robin vol vertrouwen in de goede afloop. "De oude DAF is in top conditie en samen hebben we alle gelegenheid om elkaar af te wisselen. Een groot voordeel wat wij hebben ten opzichte van de auto teams is dat we veel meer spullen mee kunnen nemen voor noodgevallen. Daarnaast hebben we bovendien een slaapcabine én een stand kachel aan boord!’’

Team Scandinaviëtruckers

Marc van der Veen en Bernadette Grevinga zijn de oprichters achter de Facebook community ‘Scandinavietruckers’. Sinds 2013 is dit dé pagina voor chauffeurs die op Noord Europa rijden. Inmiddels bestaat Scandinavietruckers uit een team van 27 man en 2 dames. Ook veel chauffeurs plaatsen foto’s en delen informatie en zo helpt men elkaar op weg. Sinds 2015 is er ook een hele handige App gelanceerd en sinds dit jaar mag ‘Scandinavië Truckers’ zich de grootste noemen waar het gaat om het transport op Noord Europa. De contacten tussen ‘Scandinavië Truckers en de Stichting Hoogvliegers zijn bijzonder nauw en waar mogelijk zetten de Scandinavië Truckers zich in om geld op te halen voor dit goede doel.

Het is duidelijk, Team Scandinaviëtruckers probeert zo veel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Hoogvliegers, en daarvoor zoeken ze donateurs en sponsors. Wil jij met je bedrijf een sticker kopen op de truck? Dat kan al vanaf € 125,00 maar meerdere stickers combineren mag natuurlijk ook! "Iedere Euro die niet wordt uitgegeven komt rechtstreeks terecht bij de Stichting Hoogvliegers", meldt Marc ter afsluiting.  

Naast geld zoekt het team ook sponsoring in spullen want stel nou dat je nog een setje winterbanden- of sneeuwkettingen hebt liggen? Een tank dieselolie helpt ook enorm. 

 

Sponsors kunnen zich melden via de website: ">www.teamscandinavietruckers.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-09-2017
IEP_6223-1400.jpg

Truckshow Appelscha: Nat maar gezellig!

Truckshow Appelscha 2017 was nat, maar niet minder gezellig en druk! Het is onvoorstelbaar waar de organisatie…
Nieuws
06-12-2016
Mega-30-1400.jpg

Mega Trucks Festival 2016

Sinterklaas is nog maar net weg maar dat betekent dat de kerstdagen er nu rap aankomen. Dit jaar wordt het Mega Trucks festival…
Nieuws
08-04-2016
LargestParade1LR.jpg

The Largest Parade of Trucks van start!

Vandaag werd het startschot gegeven voor The Largest Parade of Trucks. Op 10 september doen Nederlandse instanties…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.