Minister zet in op 2000 nieuwe parkeerplaatsen

Nieuws
07-06-2019 | Door Tim de Jong

Minister van Nieuwenhuizen van IenW vindt dat er 2.000 extra beveiligde parkeerplekken nodig zijn. Er worden nu al 800 plekken gebouwd. Voor de overige 1.200 worden locaties gezocht. Werkgeversorganisatie TLN zegt blij te zijn dat de minister de noodzaak van meer parkeerplekken erkent.

De minister van Infrastructuur en Waterstaat schreef dit in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder dit jaar werd bekend dat er 800 parkeerplaatsen bijkomen, mede dankzij Europese subsidies. Zo worden Maasvlakte Plaza, Asten-Nobis (bij de BIGtruck truckshop!) en James Cook Venlo uitgebreid. Bij de Dordtse Kil komt een volledig nieuwe parkeerplaats.​

Tekorten

Het huidige dagelijkse tekort van 500 beveiligde parkeerplekken langs de route Rotterdam-Venlo (A16, A58 en A67) en Arnhem-Rotterdam (A15 en A12) zorgt voor diverse problemen. Als er niets gebeurt loopt het tekort verder op tot 2.000 plekken. Door een gebrek aan plaatsen staan vrachtauto’s geregeld dubbel geparkeerd en zijn chauffeurs soms genoodzaakt om op de vluchtstrook te parkeren. Ook staan chauffeurs vaak niet veilig op onbeveiligde parkeerplaatsen, er is een groot risico op ladingdiefstallen en inklimmers.

Overige locaties

Niet alleen langs de bovengenoemde transportroutes is vraag naar extra beveiligde parkeerplekken. Ook langs de A1, A12 en A28 is er vanuit provincies, gemeenten en de sector vraag naar extra beveiligde parkeerplekken. Zo namen Provinciale Staten van Overijssel vorig jaar een motie aan over over  dezelfde problematiek.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-11-2018
Truckparking.jpg

EU wil meer veilige parkeerplaatsen

De Europese Commissie lijkt gevoelig voor het argument van een groep parlementariërs om in Europa meer beveiligde truckparkings…
Nieuws
18-11-2019
parking_nobis_LR.jpg

Parkeren op vluchtstrook vaker beboet

Het aantal boetes aan vrachtwagenchauffeurs voor parkeren op niet toegestane plaatsen is fors toegenomen. Alleen…
Nieuws
23-10-2020
Belgie-Hazeldonk-MeerLR.jpg

Plan je parkeerplaats langs de Vlaamse E17

De E17, de weg vanuit Antwerpen naar de Franse grens bij Lille, is een drukke internationale  verbindingsroute.…