Mooie DAF, maar direct vision?

Nieuws
30-03-2023 | Door Iep van der Meer

Deze fraaie nieuwe Belgische DAF XG+ viel ons op, maar daar is wat geks mee aan de hand. DAF heeft heel veel werk gemaakt van Direct Vision, met extra grote ramen en met camera’s waardoor je beter direct zicht hebt. Toch gaat hier iets helemaal fout.

DAF heeft bij de nieuwe generatie veel werk gemaakt van ‘direct vision’. Dat wil zeggen dat het zicht naar buiten zo optimaal mogelijk is. Met grote, diepe ruiten en dunne A-stijlen heb je veel meer zicht op je omgeving. Door te kiezen voor een model zonder spiegels, maar met camera’s wordt dat zelfs nog beter, want buitenspiegels, hoe slim ontworpen ook, zorgen altijd voor een belemmering van het directe zicht.

In kleur gespoten windkappen

Bij deze overigens bijzonder fraai gespoten DAF XG+ met het DAF camera systeem én het DAF Corner View systeem is er gekozen voor de montage van grote windkappen op de zijruiten. Die windkappen zorgen er voor dat de wind niet vol naar binnen blaast als je het raam open hebt, waardoor je gordijnen en je haar uit de plooi raken. Verder zorgen ze er voor dat het niet inregent als je het raam s’nachts een stukje open hebt. Dat is allemaal goed te begrijpen, maar het gaat fout als je die kappen  in kleur laat meespuiten zoals in dit geval.

De A-stijl van de cabine wordt hiermee minstens een keer zo dik, en dat zorgt voor een enorme dode hoek. Dat moet je niet willen, want daarmee vergroot je het risico dat je iets compleet mist. En ja, het ziet er cool uit voor op een truckshow, maar er zo mee rijden is vragen om problemen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-10-2021
stcikers-pe33r2ilnnpv4e27lii82zds6ruchgwpitsltkrko4.jpg

Ook Spanje komt met dode hoek sticker

Na Frankrijk zijn nu ook Duitsland en Spanje bezig met een dode hoek sticker. De Spanjaarden hebben inmiddels een…
Nieuws
07-01-2021
dode_hoek_sticker_BT_LR.jpg

Frankrijk: voorlopig geen boete bij ontbreken dodehoek-sticker

AFTRI, de Franse zusterorganisatie van TLN heeft bevestigd dat vervoerders de eerste drie…
Nieuws
14-07-2019
dometic-scherm.jpg

Trucker ziet personenauto over het hoofd

Het is niet voor het eerst dat zich een situatie voor doet zoals in bijgaand filmpje, dat door RTL Nieuws op Youtube…