Nieuws
26-01-2018 | Door Tim de Jong

Logistiek dienstverlener Tielbeke, met vestigingen in Lemele en Zwolle, verkoopt 30% van zijn aandelen aan participatiemaatschappij Wadinko. Het doel van deze actie is om het bedrijf Tielbeke onafhankelijk te houden, en niet te laten opgaan in een grotere concurrent.

De directie van het bedrijf bestaat op dit moment uit twee personen. Zij willen met Wadinko, dat in tal van bedrijven in de Overijsselse regio deelneemt, werken aan hun opvolging. Wadinko heeft tot doel de Overijsselse economie te stimuleren. Basis van Wadinko is aandelenkapitaal van de voormalige Waterleiding Maatschappij Overijssel.

In een brief aan het personeel schrijft de directie van Tielbeke dat er sprake is van een eenmalige beloning, gerelateerd aan het aantal dienstjaren en contracturen. De directie houdt de winst dus niet alleen zelf en geeft daarmee een duidelijk signaal naar het personeel.

"Ons streven is om een vooraanstaand bedrijf en werkgever in de regio te blijven met behoud van de huidige sfeer en cultuur", schrijft de directie aan het personeel. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-12-2018
Tielbeke-2-pers-2018.jpg

500e Scania voor Tielbeke

Tielbeke Transport uit Lemelerveld is een oude naam in het wegtransport, en zo lang we ons herinneren rijdt dit bedrijf al met…
Nieuws
20-01-2021
Tiel-Wel-1.jpg

Tielbeke bestelt 25 isotherme opleggers bij Heiwo

Tielbeke Transport BV uit Lemelerveld heeft een zeer grote opdracht ter grootte van 25 isotherme opleggers…
Nieuws
22-02-2023
CB Logistics

Tielbeke neemt transport CB over

Logistiek dienstverlener CB en Tielbeke hebben het voornemen uitgesproken dat Tielbeke het transport van CB in Nederland…